Sistemes de telefonia empresarial

El mercat global de serveis VoIP creixerà gairebé un 10% entre 2017-2021

Enreach 19/12/2017
Clock icon 2 min

La firma d’anàlisi de mercats Research and Markets ha elaborat un nou estudi que, sota el títol “Global VoIP Services Market 2017-2021”, pronostica un creixement mundial acumulat dels serveis VoIP (serveis de veu sobre Internet) del 9,87% durant el període 2017-2021. Per tant, el mercat global de serveis VoIP creixerà gairebé un 10% entre 2017 i 2021.

Aquest informe cobreix la situació actual del mercat, així com les perspectives de creixement global immediat del mercat global de serveis VoIP. Pel càlcul de la mida del mercat, Research and Markets ha considerat els ingressos generats tant pels proveïdors de serveis VoIP com pels proveïdors de serveis de connectivitat i comunicacions en les ofertes dels quals s’inclouen serveis VoIP.

La tecnologia VoIP permet la integració del tràfic de dades i de la comunicació per veu en una única xarxa, reduint així el TCO o cost total de la propietat (per les seves sigles en anglès, Total Cost of Ownership) associat a una xarxa combinada de veu o dades.

La integració de múltiples tipus de mitjans (veu, dades, vídeo) en una única xarxa fa desaparèixer redundàncies d’infraestructura i manteniment, el que a la vegada permet una reducció dels costos operatius i de capital. Gràcies a la disposició d’una única xarxa per a la transmissió de veu, dades i vídeo, els diversos elements de xarxa com són els servidors de trucades, els servidors d’aplicacions (per a l’emmagatzematge de correu de veu) i d’altres, poden ser integrats de manera senzilla.

D’acord amb els resultats exposats en aquest informe sobre el creixement global de serveis VoIP, els consumidors, ja siguin clients individuals, ja siguin clients comercials, fan un ús cada cop més intensiu d’ordinadors portàtils, tauletes i smartphones per a finalitats tant diverses com accedir a aplicacions, llegir les notícies i articles d’interès, navegar a través de la xarxa, consultar el correu electrònic i les xarxes socials, etcètera.

Així, una altra de les raons que expliquen el creixement del mercat és l’impuls de l’anomenat “Internet de les Coses” (IoT), ja que la majoria de dispositius IoT són gestionats i controlats a través d’aplicacions instal·lades en dispositius informàtics mòbils. En aquest sentit, durant l’any passat les vendes de dispositius informàtics mòbils van arribar als 1.910 milions d’unitats, i s’espera que experimentin un creixement del 6,99% durant el període objecte de pronòstic.

La tecnologia VoIP també incorpora sistemes basats en el núvol per a la prestació de serveis: realització de trucades per un accés de dades a través de la telefonia IP (amb l’estalvi que això suposa); gravació de trucades, gestió de missatges de benvinguda o assistent virtual gràcies a les línies VoIP – SIP Trunk.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo