Sistemes de telefonia empresarial

Mercat de les comunicacions al núvol: perspectives 2017-2027

Enreach 12/10/2017
Clock icon 2 min

En el mercat de les comunicacions al núvol, les tecnologies cloud continuen guanyant terreny com un dels pilars fonamentals i més avançats del cloud computing. Actualment, els treballadors poden desenvolupar les seves tasques amb eficiència des de qualsevol lloc i a través de qualsevol dispositiu, connectats entre si i amb l’empresa, i de forma segura.

Mentrestant, les plataformes de comunicació al núvol integren noves funcions i tecnologies de veu, missatgeria i vídeo directament a les aplicacions, fet que atorga a les organitzacions una intensificació de la productivitat i la competitivitat gràcies a una major flexibilitat, escalabilitat i agilitat, i a un estalvi de costos notable.

D’altra banda, la comunicació amb els clients s’ha fet més senzilla i eficaç en base a la integració amb sistemes de comunicació social, mòbils i online. Tot això sense oblidar que el mercat de les comunicacions al núvol, això és, la telefonia al núvol per a empreses, facilita a les organitzacions que puguin crear i desplegar solucions VoIP, de Comunicació Unificada i Col·laboració (UCC / UCaas), sistemes de resposta de veu interactiva (IVR) i Web Real-Time Communication (WebRTC).

Mercat de les comunicacions al núvol

Per tot l’anterior, el mercat de les comunicacions al núvol porta anys en augment, i continuarà creixent de forma encara més intensa durant la propera dècada i a nivell global, tal i com així conclou l’estudi “Cloud Communication Platforms Market: Global Industry Analysis and Opportunity Assessment 2017-2027”, elaborat per la firma d’estudis de mercat Future Market Insights.

En aquest informe es posa de manifest com les tendències BYOD han augmentat i amb això, també la demanda de plataformes de comunicacions al núvol. Però els principals factors que impulsen aquest creixement són tres, tot i que no són els únics:

  • El significatiu estalvi de costos.
  • La naturalesa rígida de les comunicacions tradicionals.
  • La creixent demanda de solucions centrades en el client.

D’altra banda, Future Market Insights també identifica una sèrie de factors que continuen actuant com un “fre important” al desenvolupament de les plataformes de comunicacions al núvol:

  • La dependència de tercers pels serveis al núvol.
  • Les qüestions relatives a seguretat i privacitat associades amb el núvol.

Resulta especialment interessant la classificació del mercat de plataformes de comunicacions al núvol efectuada en aquest estudi en base a la solució, el servei, el tipus d’implementació, l’usuari final i d’altres criteris.

Quant a les perspectives de futur del sector, Amèrica del Nord continuarà dominant el panorama, seguida d’Europa Occidental, si bé seran les regions de l’Àsia-Pacífic i el Japó les que experimentin un creixement més significatiu. Pel contrari, les regions d’Europa de l’Est, Amèrica Llatina i MEA, experimentaran un creixement més moderat.

En conclusió, aquest estudi és un informe que proporciona informació de primera mà sobre la situació qualitativa i quantitativa del mercat de les comunicacions al núvol, els seus canvis, segmentació, trajectòria i perspectives per a la propera dècada.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo