Altres

El 2019, la meitat de les empreses oferiran programes CYOD als seus empleats

Enreach 13/07/2017
Clock icon 2 min

A mesura que les empreses i organitzacions de tots els sectors de l’economia avencen en el procés de transformació digital, les estratègies de mobilitat adquireixen més i més importància, sent la tendència BYOD la número 1 dins d’aquestes iniciatives i plans generals de mobilitat empresarial implementats així ho confirma una enquesta elaborada per la consultora IDC en col·laboració amb HP sobre mobilitat.

Segons les dades obtingudes, el 24% de les organitzacions mostra la seva preferència per l’enfoc BYOD (Bring Your Own Device) a l’hora d’integrar dispositius mòbils a l’empresa. No obstant, aquesta tendència va un pas més enllà. Qui escull aquests terminals? L’empresa o el treballador? Actualment, el 18% dels enquestats va indicar que ja compta amb un model CYOD (Choose Your Own Device) implantat, mentre que el 45% va declarar que va ser l’empresa qui va decidir el dispositiu a emprar sense comptar amb la participació dels empleats. Però aquesta realitat camina cap a un canvi notable.

Tot i que la situació actual posa de relleu l’enfoc tradicional assumit per les empreses que prefereixen controlar les TI en lloc de concedir major flexibilitat als usuaris a l’hora d’adquirir nous dispositius, també és cert que existeix una comprensió cada cop major per permetre que siguin els treballadors els qui puguin escollir els dispositius mòbils a utilitzar. Aquesta tendència, continua IDC, es confirma gràcies a la constatació de múltiples iniciatives i programes CYOD posats en marxa per diferents empreses.

En qualsevol cas, la tendència creixent a la mobilitat és un fet palpable a empreses de tot el món i de tots els sectors de l’economia. Per això, IDC defineix en aquest estudi una sèrie “d’ingredients clau perquè el desplegament de polítiques de mobilitat sigui un èxit. Entre aquestes claus destaquen:

  • Garantir que tots els dispositius que accedeixin a xarxes i dades corporatives siguin aprovats pel departament TI.
  • Simplificar l’adquisició, implementació i gestió de dispositius mòbils d’ús empresarial.
  • No lluitar contra la corrent BYOD, doncs els intents per aturar-la incrementaran les possibilitats de què els empleats tractin d’eludir els protocols de seguretat per poder operar amb els seus propis terminals.
  • Considerar meticulosament la planificació, la comunicació, l’educació, l’execució i definir als principals interessats dins de l’empresa, abans de posar en marxa qualsevol iniciativa de mobilitat.
Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo