Sistemes de telefonia empresarial

3 prediccions sobre com canviaran les oficines el 2023

Product User 09/02/2023
Clock icon 3 min

El món laboral canvia constantment i poden passar moltes coses en 5 anys. Les tendències creixents influeixen en tot allò relacionat amb la forma en què treballem, des de les coses que fem fins als processos que emprem i els espais en què treballem.

3 prediccions sobre com canviaran les oficines el 2023

1) El treball àgil es torna encara més flexible. Els espais de coworking són cada cop més freqüents

En els últims anys, el treball flexible o “àgil” ha vist un augment massiu en popularitat. CV Library classifica els horaris flexibles com el benefici més desitjable pels empleats, guanyant el 47% dels vots d’una enquesta. A mesura que els treballadors escullen més hores no essencials i volen treballar des de casa, la quantitat de persones que treballen en una configuració “d’oficina” tradicional disminuirà. Els espais de treball conjunt, on normalment les empreses més petites o els empresaris paguen per utilitzar l’espai d’oficina compartit, es tornaran cada cop més populars a mida que menys treballadors requereixin escriptoris permanents.

Una força de treball àgil ha de poder accedir als seus arxius des de la seva llar o des de qualsevol ubicació en l’horari que més li convingui, sense dependre de muntanyes de papers.

2) Auge de la tecnologia centralitzada basada en el núvol. La protecció de dades és clau

Fa només uns anys, els experts van descartar el Cloud Computing com una moda passatgera. Ara, ha canviat en gran mesura la cara de TI i la forma en què operen les empreses a tot el món. La popularitat dels dispositius mòbils (i el treball remot) està en part darrere de l’augment de les tecnologies basades en el núvol. A l’igual que la necessitat de col·laboració: els productes basats en el núvol permeten una comunicació més senzilla entre els empleats i processos més optimitzats.

La protecció de dades també seguirà sent important, a mesura que els consumidors siguin més conscients dels seus drets i les lleis que envolten al RGPD s’integrin més en la vida laboral. La gent s’ha mostrat escèptica sobre com el núvol influirà en la protecció i la seguretat de les dades, però un estudi de RapidScale afirma que el 94% de les empreses van veure una millora en la seguretat després de canviar-se al núvol, i el 91% va indicar que el núvol va facilitar el compliment dels reglaments.

Les solucions cloud estalvien temps, faciliten una millor comunicació, aporten més control; augmenten la seguretat, i satisfan les demandes d’una força laboral flexible.

3) La gent es preocupa pel planeta. Torna el ‘Paperless’

Com a societat, som cada cop més conscients del nostre impacte en el medi ambient. La demanda dels consumidors està pressionant a les empreses per a què siguin més ecològiques: GreenBiz informa d’un creixement del 25% a les organitzacions que promocionen els beneficis ambientals en els últims 2 anys, i el 40% de les empreses afirmen que han pres mesures per millorar la compatibilitat ecològica del que ofereixen. Això vol dir reduir la quantitat de plàstics que usem, i les deixalles que produïm per abocadors, i un ressorgiment del concepte “d’oficina sense paper” del que hem estat escoltant parlar durant anys.

Si bé encara falten molts anys per a una oficina veritablement sense paper, veurem forts intents de les empreses que intenten reduir-ne significativament el seu consum. Això equival a imprimir menys documents innecessaris: no duplicar arxius ja impresos; i avançar cap a un sistema de gestió de documents digitals en lloc de les carpetes físiques tradicionals.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo