Notícies

4 avantatges del teletreball per a una empresa

Enreach 15/05/2019
Clock icon 3 min

En el passat, el treball a distància es considerava bàsicament una forma en què els empleats podien estalviar diners i temps a l’evitar el desplaçament a la feina. Les empreses sovint s’han mostrat incòmodes amb el treball a distància, ja que creuen que els treballadors poden “relaxar-se” a l’hora de realitzar les seves tasques sense la supervisió adequada.

Tanmateix, cada cop més, les organitzacions estan optant pel teletreball. De fet, un estudi recent de la Universitat de Stanford va demostrar que la productivitat dels empleats va millorar amb el treball a distància. Però, quins beneficis pot comportar la implantació del teletreball per a una empresa?

4 avantatges del teletreball per a una empresa
1) No més desplaçaments

Per a quan molts empleats es posen a treballar, es senten cansats perquè han fet un desplaçament llarg en transport públic, o per haver estat en un embús durant molt de temps. Aquest fet pot traduir-se en una disminució del rendiment, sobretot pels matins. En canvi, quan els empleats teletreballen poden ometre el desplaçament i submergir-se directament en la jornada laboral que tenen per endavant. Quin és el resultat? Més temps per completar les tasques programades, així com per dedicar-se a assumptes familiars al final del dia.

2) Possibilitat de teletreballar a temps parcial

No tots els empleats s’adapten a l’atmosfera de treball independent que comporta el teletreball, i molts d’ells gaudeixen de passar temps amb els seus companys. Per aquesta raó, molts gerents escullen que els empleats teletreballin a temps parcial, per exemple, un o dos dies a la setmana. Fins i tot només dos dies de treball a distància poden millorar la productivitat i marcar la diferència entre un bon treballador i un excel·lent.

3) Eficiència financera i retenció de talent

Les organitzacions poden estalviar entre un 30% i un 70% en despeses pels empleats que treballen des de casa a temps parcial. Oferir teletreball per desenvolupar certes tasques pot ser un benefici atractiu per aquells que busquen feina. Així mateix, quan determinats projectes s’apropen a la data límit, els teletreballadors solen estar més oberts a treballar llargues hores des de casa seva. Per exemple, aquesta pot ser una bona opció per aquelles persones que tenen fills, donat que poden combinar el treball amb certes tasques de la llarg. Així, les empreses poden també retenir al millor talent.

4) Centres de dades en línia

El creixent ús dels centres de dades en línia és una de les principals raons per les quals les empreses s’estan tornant més obertes al teletreball. Segons els experts, un dels beneficis dels centres de dades en línia i els serveis en el núvol és que permeten a les organitzacions emmagatzemar informació de forma segura en els seus servidors, a la qual després poden accedir els empleats des de l’oficina o des de casa seva.

D’aquesta manera, la retenció de dades confidencials no depèn que els empleats es mantinguin al dia amb els discos durs, els ordinadors portàtils o els discos d’emmagatzematge. Amb els centres de dades, les empreses poden estalviar diners no només eliminant el costós emmagatzematge de dades en el lloc, sinó també permetent el teletreball a baix cost i sense complicacions.

Per obtenir els millors resultats en el treball a distància, les organitzacions han d’escollir treballadors amb un historial provat d’exercici i responsabilitat. D’aquesta manera, les empreses poden aprofitar al màxim la rendibilitat i la productivitat del teletreball. A mesura que l’emmagatzematge en el núvol segueix creixent, el teletreball es tornarà encara més popular entre les organitzacions d’avui.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo