Notícies

5 canvis que transformaran els espais de treball el 2018

Enreach 30/01/2018
Clock icon 3 min

El desenvolupament de models de treball molt més flexibles, els espais de treball vistos com un servei i inspiradors, i l’ús de xarxes socials com a eina de feina, són canvis que transformaran els espais de treball el 2018 i que es consolidaran en aquest nou any en el nostre país, tal i com indica Spaces.

Marcat per les noves tecnologies, el món empresarial es troba sumit en un llarg procés de transformació, que està provocant canvis en la manera de treballar dins de les organitzacions. Segons un estudi de Spaces, són cinc les tendències de treball que estan gaudint de gran popularitat a Espanya i que es consolidaran durant 2018.

Quins són aquests canvis que transformaran els espais de treball?

1.- Formes de treball més flexibles

Els millennials ja s’estan convertint en els protagonistes dins del món laboral, i molts d’ells ocupen llocs directius dins de les empreses. Aquests joves professionals aposten per formes de treball molt més flexibles que els hi permetin compaginar la seva vida laboral amb el seu temps d’oci. El 2018 es convertirà en un any clau quant al desenvolupament de models de feina que afavoreixin la implantació d’horaris laborals adaptats a les necessitats de treballador i de cada negoci. A més, començaran a desaparèixer els llocs fixos a les oficines, amb la finalitat que el professional pugui escollir l’entorn més adequat en cada moment i així augmentar la seva productivitat laboral.

2.- Espais de treball com a servei

L’aplicació de models de treball més flexibles fa que les empreses puguin comptar amb una estructura de costos més flexible. En aquest sentit, les empreses més innovadores estan començant a veure els espais de treball on es realitza l’activitat laboral com un servei, més que com un lloguer a llarg termini, eliminant així els costos fixos per convertir-los en variables. Això dotarà a les empreses de major agilitat a l’hora d’expandir-se, internacionalitzar-se, o canviar la seva estratègia de negoci en un període de temps més curt.

3.- Espais de treball inspiradors

En relació amb l’anterior, la majoria dels espanyols creu que un espai de treball estimulant ha de comptar amb vistes inspiradores a l’exterior i les últimes tecnologies. En aquest sentit, els espais de treball estan deixant de ser habitacles tancats per convertir-se en lloc oberts on la llum, el disseny i la comoditat juguen un paper fonamental. A més, una gran part dels professionals afirma que aquest tipus d’espais inspiradors suposaria un impuls per ser més creatius i productius.

4.- Xarxes socials com a eina de treball

Si abans s’empraven per relacionar-se fora de l’oficina, les xarxes socials ara s’han convertit en eficients canals de comunicació entre una empresa i els seus clients, així com entre empleats i stakeholders. Segons dades de Spaces, el 56,2% dels espanyols ja pensa que les xarxes socials són una eina indispensable per promoure la seva idea de negoci, sent Facebook la millor aliada pel 55% dels espanyols, seguida de LinkedIn, amb el 26,2%.

5.- Entorn que fomenti la col·laboració

Treballar en comunitat és una tendència cada cop més estesa entre les empreses espanyoles, especialment aquelles més joves, que veuen els espais de treball compartits com a llocs en els quals compartir sinèrgies entre empreses. Segons dades de Spaces, el 88,7% dels espanyols prefereix treballar conjuntament amb d’altres professionals. De fet, el 55,8% dels espanyols assegura que comptar amb un entorn professional on poder compartir idees és la millor forma de crear un vincle fort amb d’altres professionals. A més, treballar en comunitat permet fomentar el networking i conèixer el ‘Know How’ d’altres empreses de prop.

El 2018, per tant, es convertirà en un any clau quant al desenvolupament de models de treball que afavoreixin la implantació d’horaris laborals adaptats a les necessitats del treballador i de cada negoci. A més, començaran a desaparèixer els llocs fixos a les oficines, amb l’objectiu que el professional pugui escollir l’entorn més adequat en cada moment i així augmentar la seva productivitat laboral. “La principal conseqüència de tot això és que la conciliació del treball i la família deixarà de ser un somni per convertir-se en una realitat”, indica Spaces.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo