Sistemes de telefonia empresarial

5 formes de millorar l’estratègia de gestió de la mobilitat empresarial

Enreach 17/04/2018
Clock icon 4 min

La força de treball mòbil global augmentarà a 1,87 bilions de persones pel 2022, el que representa el 42,5% de tota la força de treball mundial, segons RCR Wireless. A mesura que la força de treball principal es transforma en una força de treball mòbil, les empreses busquen formes de fer la transició a una estratègia de mobilitat empresarial el més fàcil possible.

Per això, les companyies han invertit en plataformes de gestió de mobilitat empresarial (EMM). Les solucions d’EMM permeten a les organitzacions avançar ràpidament en el control dels seus dispositius mòbils a través d’una seguretat millorada i polítiques d’ús formalitzades, a la vegada que simplifiquen la tasca de l’administració de TI.

A mida que aquetes solucions de gestió de mobilitat empresarial evolucionen i canvien, les empreses també ajusten les seves estratègies d’administració de dispositius per aprofitar els beneficis d’aquest entorn mòbil mentre controlen els riscos de seguretat, pèrdua de dades i els alts costos associats amb l’administració de dispositius. Com millorar l’estratègia de mobilitat empresarial aprofitant les tendències emergents?

1.- Establir restriccions de dispositius segons les necessitats de seguretat

Les empreses poden variar àmpliament a on i per què estableixen límits en les restriccions dels dispositius. Les preocupacions de seguretat són raons comunes per les quals es promulguen aquestes restriccions, però les companyies també poden optar per restringir l’ús del dispositiu per raons personals o d’altres comportaments i accions que no compleixin amb la política de la companyia.

Això és especialment important en aquelles empreses que tinguin una política BYOD, ja que un dels beneficis de BYOD pels empleats és la capacitat de què els seus dispositius funcionin com una eina de treball i d’ús personal.

2.- Canviar la cultura de l’empresa cap a la transformació mòbil

La gestió de mobilitat empresarial pot proporcionar el control i suport necessaris pels dispositius dels empleats, però és només una part de la fórmula per impulsar la transformació i innovació mòbil dins d’una empresa. Els empleats han de comprendre que la mobilitat està dissenyada per elevar la seva productivitat, la seguretat del dispositiu i l’experiència general del client.

De fet, s’estima que l’empresa pot guanyar fins una mitjana de 240 hores de productivitat extra cada any de cada empleat mòbil. Per això, l’estratègia de mobilitat empresarial ha d’emmarcar-se menys com una iniciativa de TI i més com un factor que impulsarà la transformació a tota l’organització i facilitarà el treball de tots els empleats.

3.- Sospesar l’aplicació de la contenerització en els mòbils

La contenerització és una estratègia cada cop més popular per segmentar els continguts d’un dispositiu mòbil i crear contextos individuals que determinin a quines parts del dispositiu es pot accedir, així com quan i qui. És una estratègia popular per protegir les dades confidencials que es troben en el dispositiu de l’empleat, i disminueix l’amenaça de malware i d’altres infraccions de seguretat.

El desavantatge de la contenerització és que poden disminuir la funcionalitat del dispositiu i la productivitat del treballador, al limitar l’accés a determinats continguts en funció del lloc en el qual s’estigui. Per tant, cada empresa haurà de decidir per si mateixa si les amenaces digitals que enfronta són suficients com per limitar l’experiència de l’empleat.

4.- Reforçar la seguretat a través d’una plataforma unificada

Disposar d’una plataforma unificada dins de l’organització és una de les tendències en mobilitat empresarial a través de la gestió d’una àmplia varietat de dispositius empresarials, inclosos els telèfons intel·ligents, tauletes, ordinadors, laptops, dispositius d’IoT i tots els dispositius electrònics connectats a l’entorn empresarial. Les plataformes unificades simplifiquen el procés d’administració de diferents tecnologies emprant diferents sistemes operatius, simplificant les demandes de TI per administrat tot l’entorn empresarial.

Mitjançant l’ús d’una plataforma unificada, les empreses poden abordar potencials buits de seguretat que d’una altra manera quedarien exposades cada cop que s’agregués un nou punt de contacte a l’entorn de la gestió de mobilitat empresarial.

5.- Aprofitar les possibilitats del núvol

Segons IDC, les inversions en infraestructura TI en el núvol augmentaran, mentre que la majoria de les regions esperen una reducció en la despesa en desplegaments que no siguin en el núvol. S’està utilitzant una combinació de núvols públics i privats per a tot: des d’aplicacions d’allotjament fins emmagatzematge de dades.

Per a la gestió de la mobilitat empresarial, el núvol pot ser una solució per allotjar certs serveis o fins i tot dades altament confidencials que no haurien de conservar-se en els dispositius dels empleats. Les solucions en el núvol ofereixen la flexibilitat per admetre una estratègia de gestió de mobilitat empresarial existent sense recarregar a TI amb tasques de manteniment addicionals i la creació de nous reptes de seguretat per a l’empresa. A mesura que la forma dels entorns dels dispositius empresarials canvia ràpidament en els propers anys, les solucions de TI basades en el núvol ofereixen una major agilitat per satisfer les demandes canviants.

En conclusió, les empreses han de buscar noves solucions i aplicar els canvis estratègics necessaris per enfortir la gestió de la mobilitat empresarial sense renunciar a l’eficàcia i la productivitat dels empleats.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo