Notícies

5 tendències en el lloc de treball pel proper 2018

Enreach 27/12/2017
Clock icon 2 min

Com cada any, la prestigiosa publicació Forbes ha donat a conèixer un nou estudi sobre les principals tendències en el lloc de treball que irrompran amb major força al llarg del nou any 2018 que està a punt de donar el tret de sortida.

Dan Schawbel ha estat l’encarregat de fer el pronòstic d’aquestes tendències en base a les dades obtingudes a partir de centenars de converses amb treballadors i executius, enquestes globals a desenes d’empreses de diferents sectors, així com a més de 450 fonts d’investigació diferents entre les quals es troben universitats, consultories, organitzacions sense ànim de lucre, associacions comercials, empreses i organismes governamentals, entre d’altres.

5 tendències en el lloc de treball pel proper 2018

Gràcies a les dades obtingudes de l’estudi, Forbes ha identificat les principals tendències laborals pel 2018. Les 5 tendències en el lloc de treball més destacades són les següents:

  • El disseny dels espais de treball estarà condicionat per les interaccions humanes entre els empleats, les quals seran fomentades pels líders empresarials.
  • L’adquisició i desenvolupament dels coneixements i habilitats més adients viurà un nou impuls i cada vegada l’oferta educativa serà més important en quantitat i en qualitat, amb nombrosos cursos, programes i certificacions que garanteixin a les empreses comptar amb el millor talent. Segons IBM, els equips millor formats no només suposen un estalvi de costos per a les empreses, sinó que també augmenten la seva productivitat.
  • S’intensificarà la integració de la intel·ligència artificial en els espais de treball a través de nous dispositius i serveis, amb una atenció especials als xat bots, emprats com assistents virtuals personals per a l’obtenció de dades, la recuperació d’informació i l’optimització de l’atenció al client.
  • Amb les noves tecnologies, els empleats dediquen més temps que abans a les responsabilitats laborals sense compensació addicional, fet que genera un grau de cansament i d’estrès que repercuteix en un descens de la productivitat. Amb l’objectiu d’evitar l’esgotament dels treballadors, les empreses es centraran cada cop més en dissenyar i posar a disposició de la seva força de treball programes de benestar i flexibilitat que permetin als empleats prendre’s un descans i mantenir-se sans.
  • La diversitat en l’espai de treball es converteix en una preocupació de primer ordre i les empreses continuaran invertint diners per millorar la composició de la seva força de treball.
Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo