Altres

5 tendències que marcaran la mobilitat empresarial el 2018

Enreach 07/11/2017
Clock icon 3 min

La mobilitat empresarial s’està convertint en una de les prioritats per a les grans organitzacions, especialment en l’àmbit de l’atenció al client i de la pròpia força de treball. Tant és així que algunes firmes de consultoria ja avencen les 5 tendències que marcaran la mobilitat empresarial el 2018.

Però quan parlem de mobilitat empresarial, no només ens referim a dispositius mòbils i a treballadors capaços de realitzar les seves tasques fora de l’espai de treball tradicional, sinó també a una millora de la productivitat i de l’eficiència dels empleats que permet generar un major retorn de la inversió. Per aquesta raó, la mobilitat empresarial es consolida com una funció essencial que garanteix el creixement de l’organització i dels negocis.

En aquest sentit, l’any 2021, s’estima que el mercat de BYOD i de la mobilitat empresarial experimenti un creixement massiu que duplicarà el seu valor superant els 73.000 milions de dòlars enfront dels 35.000 milions de 2016.

Principals tendències de la mobilitat empresarial el 2018

Malgrat de la dificultat per establir prediccions en torn al futur creixement, desenvolupament i expansió del sector de les tecnologies mòbils aplicades al món de l’empresa i els negocis, la firma Pratham Software (PSI) ha definit 5 tendències que marcaran la mobilitat empresarial el 2018:

  1. S’accelerarà l’adopció de tecnologies en el núvol. Les raons són múltiples i diverses, però entre elles destaca la creixent sofisticació dels serveis, la seva major i més fàcil disponibilitat i seguretat, el seu menor cost, o una major flexibilitat i escalabilitat, entre d’altres.
  1. BYOD es transforma de tendència a norma. Efectivament, l’impuls corporatiu donat a la tendència de “portar el teu propi dispositiu”, i els avantatges demostrats en quant a mobilitat i productivitat es refereix, facilitaran un fort impuls de l’adopció BYOD al llarg de 2018.
  1. Les aplicacions empresarials es basaran en la ubicació, permetent atendre els usuaris fins i tot quan aquests no les estan utilitzant, gràcies a la millora de la velocitat de les connexions, o a les actualitzacions en segon pla, entre d’altres. Al mateix temps, l’augment d’aplicacions comercials que donen el salt als dispositius mòbils alliberarà els usuaris dels ordinadors, i continuaran el seu perfeccionament mitjançant una major i millor integració d’elements com la càmera o el micròfon dels dispositius, el que també servirà per millorar les experiències de realitat augmentada i oferir una experiència més immersiva als usuaris.
  1. Continuarà el creixement IoT, el que facilitarà i millorarà la recopilació de dades i informació transcendental per a la presa de decisions estratègiques. Tant és així que es preveu que el nombre total de dispositius IoT a nivell global superi els telèfons mòbils el 2018 com el major grup de dispositius connectats.
  1. La Intel·ligència Artificial continuarà guanyant protagonisme facilitant una major eficiència al treball, millorant la interacció amb ésser humans, aportant més i millors dades que millori la presa de decisions, etc.

En definitiva, la mobilitat empresarial ha estat un dels principals destins de les inversions en TI durant els anys 2016 i 2017, i els avantatges aportats, probablement permetran no només que aquesta tendència es mantingui el 2018, sinó que a més ho faci amb un major impuls i diversificació.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo