Altres

6 raons per implementar la política BYOD a la teva empresa

Enreach 29/05/2019
Clock icon 3 min

Les polítiques BYOD (Bring Your Own Device) fa temps que existeixen en l’àmbit empresarial. Des de l’augment de la popularitat dels dispositius personals, les organitzacions han considerat i implementat plans d’integració entre els dispositius electrònics dels seus empleats i els seus propis sistemes.

Un estudi realitzat per diverses empreses de TI va trobar que l’augment de la mobilitat dels empleats (63%), la satisfacció (56%) i la productivitat (55%) són els principals impulsors de BYOD.

6 raons per implementar la política BYOD a la teva empresa
1) Estalvi de costos

Una de les raons més importants per la qual les empreses implementen BYOD és l’estalvi de costos. Per exemple, les organitzacions ja no han de fer-se càrrec del cost de manteniment i reparació d’smartphones, tauletes o ordinadors portàtils utilitzats i que són propietat dels empleats. A més, les despeses de capacitació disminueixen substancialment quan els empleats empren tecnologies amb les quals ja estan familiaritats i es senten còmodes.

2) Millora de la productivitat

Quan es tracta dels seus dispositius, cada empleat té les seves pròpies preferències personals. Alguns poden preferir un dispositiu amb un sistema operatiu Android, d’altres poden optar per un dispositiu que s’executa en una plataforma iOS (Apple). Amb els seus propis smartphones, els treballadors poden realitzar treballs de major qualitat a una taxa de producció més ràpida, el que augmenta la productivitat en el seu conjunt.

Però, per què passa això? Una de les raons és que canviar els sistemes operatius o fins i tot les interfícies dels dispositius en les versions més recents del telèfon pot ser un canvi aclaparador i, sovint, els usuaris triguen molt de temps en adaptar-se per complet. Una altra raó és que els empleats simplement estan més familiaritzats amb les opcions i característiques del seu propi dispositiu. Per últim, a algunes persones els hi resulta difícil mantenir-se al dia amb dos dispositius per separar el treball de l’activitat personal durant horaris estesos i situacions de treball remot.

3) Major capacitat de resposta dels empleats

Implementar una política BYOD va més enllà d’estalviar costos i millorar la productivitat: proporciona als empleats més llibertat i mostra la confiança en ells per part de l’empresa.

Els treballadors porten amb ells els seus dispositius a totes hores del dia, on sigui que vagin. Per a les organitzacions, això significa que tenen un empleat que sempre podrà estar connectat al treball, en cas que sorgeixi la necessitat. Això no significa que hagin de treballar tot el temps, però tindran una major taxa de resposta si es necessita contactar amb ells per un motiu urgent.

4) Actualització de dispositius

Amb els incentius que els proveïdors de telefonia comunament ofereixen als consumidors mòbils, la majoria de les persones poden mantenir-se al dia amb els últims dispositius més fàcilment del que una empresa podria fer-ho, especialment perquè no han de complir amb els cronogrames pressupostaris d’actualització d’inventari de TI. Aquests dispositius més nous vindran amb característiques més avançades i millors sistemes operatius, el que es tradueix en més productivitat i millors protocols de seguretat incorporats.

5) Enfoc en el núvol

En el panorama empresarial modern, les aplicacions basades en el núvol s’estan convertint en sinònim d’èxit. Prop del 90% de les organitzacions utilitzen el núvol d’alguna manera, i el 50% utilitza els serveis en el núvol com la seva solució preferida.

Les polítiques BYOD van de la mà amb aquests serveis en el núvol. La majoria de les aplicacions d’avantguarda admeten dispositius mòbils, el que significa que els empleats tindran accés a eines de treball avançades en qualsevol moment. A l’emprar BYOD, les empreses faciliten la transició a les solucions del futur.

6) Flexibilitat per a tots

Amb BYOD, qualsevol treball que hagi de realitzar-se es pot completar des de qualsevol lloc i en un sol dispositiu, de forma segura i convenient. BYOD ofereix tant als empleats com a les organitzacions una major flexibilitat per treballar de la manera que sigui més efectiva.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo