Altres

6 tendències clau de mobilitat empresarial el 2019

Enreach 12/03/2019
Clock icon 5 min

La tecnologia i els dispositius mòbils han transformat la nostra vida laboral i personal. Amb la transformació i l’avenç continus, les nostres normes de treball, interacció i entreteniment han canviat. Fins i tot les empreses, sense importar la seva mida, han canviat degut a l’ús del mòbil. Totes les organitzacions estan aprofitant la tecnologia de mobilitat empresarial.

Una bona gestió de la mobilitat empresarial pot generar solucions que augmentin la seva productivitat i comunicació.

La mobilitat empresarial és essencial pel creixement d’una organització. S’ha convertit en una gran tendència que inclou la satisfacció de l’usuari, el compromís i la mobilització de la força laboral.

La tecnologia de mobilitat empresarial inclou dispositius, treballadors i dades, i augmenta la productivitat i l’eficiència de l’empleat.

Gràcies a una major eficiència, proporciona un bon retorn de la inversió (ROI) i major competitivitat. Però per evolucionar, les empreses hauran d’adoptar les tendències de mobilitat empresarial.

6 tendències clau de mobilitat empresarial el 2019
1) Augment de l’ús de la Intel·ligència Artificial (IA)

Els dispositius mòbils són utilitzats pels empleats per augmentar l’eficiència de la seva feina. Per tant, les noves característiques s’estan integrant en la tecnologia mòbil per millorar les funcionalitats dels dispositius i ajudar als usuaris. Les característiques avançades inclouen assistents d’intel·ligència artificial, que s’ocupen de moltes funcions per a l’usuari amb un sol comandament de veu.

El 2019, la tecnologia de IA es tornarà més popular i moltes empreses la utilitzaran per reduir les tasques humanes més rutinàries. Així, els empleats tindran temps suficient per treballar tasques més importants i de major valor afegit per a les organitzacions.

A l’igual que els usuaris empren assistents de veu, els empleats podran adoptar aquesta tecnologia en aplicacions empresarials per diverses plataformes que s’executen en diferents sistemes operatius. Això els ajudarà a treballar de manera eficient i efectiva. Per aquest motiu, moltes companyies ja han començat a usar tecnologia que utilitza IA.

2) Major ús d’IoT per impulsar el creixement

Una altra tendència de mobilitat empresarial és l’adopció d’IoT per part de les empreses per connectar-se als diversos dispositius IoT utilitzats en diferents camps. La Internet de les Coses es refereix a les “coses” connectades on les coses poden ser màquines, animals o fins i tot humans.

Segons una enquesta, els telèfons mòbils són el grup més gran de dispositius connectats.

Tenint en compte el cost de la connexió per a la disminució de la banda ampla i l’augment dels dispositius compatibles amb WiFi, IoT creixerà molt. El potencial d’aquesta tecnologia és enorme i ajudarà a institucions públiques, empreses i usuaris a connectar i controlar els dispositius d’IoT. En els propers anys, la demanda d’IoT augmentarà a les empreses, depenent d’ella per emmagatzemar i recopilar dades. Les organitzacions utilitzaran aquesta tecnologia per prendre decisions importants que tindran una gran influència en la tecnologia de mobilitat empresarial.

3) Migració al núvol

Una altra tendència tecnològica de mobilitat empresarial que guanyarà popularitat el 2019 és una migració de dades al núvol. D’aquesta manera, l’ús d’emmagatzematge al núvol per a dades importants augmentarà. La majoria de les empreses tenen una gran quantitat de dades de diferent naturalesa. Emmagatzemen dades relacionades amb el treball, l’usuari, els empleats, etc. Amb el desenvolupament de la tecnologia mòbil, la dependència de les empreses en els mòbils han augmentat. Però no tenen suficient emmagatzematge per emmagatzemar dades.

Per tant, per emmagatzemar la gran quantitat de dades, el núvol és la millor opció. La millor part de la migració de les dades de l’empresa al núvol és que els empleats poden usar, accedir i emmagatzemar dades des de qualsevol part del món. L’únic que necessiten és una bona connexió a Internet i, d’aquesta forma, ja tenen accés a la informació dels usuaris per atendre’ls millor.

4) Els models de seguretat canviaran de forma positiva

Amb la tendència dels empleats que porten els seus propis dispositius a les oficines (BYOD), és de suma importància que es millorin les mesures de seguretat. Una violació de la seguretat és una amenaça d’alta prioritat per a les empreses, i necessiten mesures per superar-la. Les dades de qualsevol organització són la seva possessió més apreciada, i necessiten protegir-la a qualsevol cost. La millor manera de mantenir la seguretat de les dades és a través d’un model de seguretat de múltiples capes. Aquest model és difícil de trencar o hackejar i pot mantenir les dades segures.

5) Augmentarà el servei basat en la ubicació

Els usuaris empren cada cop més la tecnologia mòbil per a l’ús diari. Fins i tot utilitzen els seus dispositius per buscar negocis o serveis locals. Amb l’ajuda del GPS i els motors de cerca avançats, és possible trobar els serveis més propers a la ubicació de l’usuari.

Si les aplicacions empresarials es centren en el rastreig per GPS i l’optimització de motors de cerca, les empreses definitivament obtindran guanys.

6) Els empleats portaran el seu propi dispositiu (BYOD)

Una altra de les grans tendències de mobilitat empresarial el 2019 és el ‘Bring Your Own Device’ (BYOD), és a dir, que els empleats portaran els seus propis dispositius mòbils al treball. Moltes empreses estan adoptant aquesta tendència en la qual demanen als treballadors que portin els seus propis telèfons, tauletes i laptops. Aquesta tendència ajuda a reduir costos en l’empresa.

L’únic problema aquí és que els empleats no tindran aplicacions i software empresarials. Fins i tot el nivell de software pot no coincidir el de l’empresa. La solució a aquest problema és senzill: instal·lar aplicacions i software de nivell empresarial en el dispositiu personal d’un empleat. A més d’adoptar mesures de seguretat avançades si implanten aquesta tendència per a la seguretat de les dades.

Una de les solucions proporcionades per masvoz en aquest sentit és l’app Bizphone, que dóna un pas més cap a la comoditat i efectivitat del telèfon com a eina de treball. Es tracta d’un telèfon d’empresa, amb el seu número, despeses i funcionalitats independents, dins del propi telèfon de l’usuari.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo