Sistemes de telefonia empresarial

6 tendències que lideraran la mobilitat empresarial el 2018

Enreach 22/02/2018
Clock icon 3 min

A mesura que avancen el temps i la tecnologia, les organitzacions donen un pas més en la implantació de polítiques de mobilitat empresarial entre els seus empleats. Això ha donat lloc a una cultura de treball en la qual els treballadors poden realitzar les seves tasques des de qualsevol lloc emprant els seus propis dispositius, ja siguin smartphones, tauletes o laptops. Segons els experts, 6 tendències lideraran la mobilitat empresarial el 2018.

Segons un informe de Markets and Markets, la mobilitat empresarial ha evolucionat i crescut ràpidament, tant és així que el mercat ‘Bring Your Own Device’ (BYOD) arribarà als 73,30 bilions de dòlars el 2021. De fet, un dels aspectes que manté interessades a les organitzacions en el teletreball és que BYOD s’està convertint en una gran inversió pel futur i augmentarà el retorn de la inversió.

Quines tendències lideraran la mobilitat empresarial el 2018?

1.- Implementació de solucions de mobilitat en el núvol

Últimament, el Cloud Computing ha estat una àrea clau d’enfoc pels sectors de TI, ja que les solucions de comunicació empresarial en el núvol ajuden a reduir costos i a dotar de flexibilitat i facilitat de gestió a les organitzacions. La implementació de solucions de mobilitat en el núvol per part de les empreses seguirà augmentant durant els propers anys.

2.- Més expansió de la cultura BYOD

Durant els últims anys, la cultura BYOD ha ajudat molt a augmentar l’eficiència dels empleats, incrementant també la productivitat de les empreses. El 2018, s’espera que cada cop més organitzacions adoptin la tendència BYOD, ja que les preocupacions relatives a la seguretat es resoldran gràcies a les tècniques avançades que les empreses utilitzaran per solucionar-les. De fet, nombroses organitzacions ja empren la gestió de dispositius mòbils (MDM, en les seves sigles en anglès) perquè el flux de treball no es vegi interromput ni obstaculitzat.

3.- Augment de xat bots en l’atenció al client

Les organitzacions que volen oferir una satisfacció òptima del client utilitzaran els xat bots per automatitzar sol·licituds d’informació concreta per part dels usuaris, solucionant-les a l’instant. D’aquesta manera, els xat bots contribuiran a millorar l’experiència de client, a més de facilitar la interacció interdepartamental entre els diferents equips i empleats.

4.- Creixement de la intel·ligència artificial

La seguretat basada en Intel·ligència Artificial (IA) crearà un entorn segur pel creixement de la cultura BYOD i serem testimonis d’una major expansió de la Internet de les Coses. Més dispositius podran connectar-se a través de les xarxes en el futur, facilitant així la implantació de polítiques de mobilitat empresarial entre els empleats.

5.- Augment en la Internet de las Coses

Una de les principals raons que ha portat al creixement de la tecnologia i els dispositius basats en Internet of Things (IoT) és que cada cop més dispositius han començat a admetre la connexió WiFi, no limitant-se només a dispositius electrònics. La mobilitat empresarial dependrà en gran mesura de l’IoT tant per recopilar i compartir informació de diverses fonts com per prendre decisions importants en menys temps.

6.- Increment de la demanda d’aplicacions empresarials basades en la ubicació

2018 serà testimoni d’un augment en la demanda d’aplicacions empresarials basades en la ubicació. La millora en el temps de càrrega d’aquestes aplicacions mostrarà un signe positiu i això millorarà encara més l’experiència de client.

En conclusió, la mobilitat empresarial ha estat un gran impuls per a les organitzacions des de la seva creació i si les tendències continuen creixent i canviant, això serà un gran avantatge competitiu per a les empreses. Així mateix, les inversions en mobilitat empresarial augmentaran en els propers anys.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo