Notícies

6 tendències de tecnologia que canviaran el lloc de treball

Enreach 08/05/2018
Clock icon 4 min

La forma en què treballem està canviant i, com és lògic, la tecnologia juga un paper important en aquest canvi. De fet, la tecnologia és el factor habilitador que permet a qualsevol persona, en qualsevol moment, completar la feina des de qualsevol lloc amb connexió a Internet. A mesura que la tecnologia s’integri encara més a l’oficina, continuarà ajudant a les persones a treballar i pensar de manera més efectiva i eficient. Segons els experts, hi ha 6 tendències de tecnologia que canviaran el lloc de treball.

Al considerar la tecnologia i el futur de l’oficina, és important reconèixer que ens estem movent cada cop més cap a una economia col·laborativa individual. Com a resultat, les instal·lacions de coworking s’han estès ràpidament. Aquests entorns estan dissenyats intencionalment per ajudar als treballadors individuals a realitzar la seva feina o fer negocis.

Què ens depara el futur sobre com i on treballem?

El 2018, les oficines seguiran adoptant opcions de treball flexibles, i amb això es recorrerà encara més a les pantalles i les instal·lacions per a conferències telefòniques. Les sales de reunions quedaran en un segon pla; en el seu lloc, els treballadors reservaran les sales dissenyades específicament per a tipus específics de reunions. Aquestes inclouran sales pissarra amb múltiples usos, sales creatives, sales relaxació i sales de concentració.

6 tendències de tecnologia que canviaran el lloc de treball

1.- El núvol

El núvol continuarà alimentant dispositius, serveis i aplicacions connectats a tota l’empresa i, de fet, és clau pels treballadors remots. Per aquestes eines i dispositius personals que faciliten la mobilitat, hi haurà implicacions de seguretat i ramificacions. Totes les organitzacions tindran algun tipus de política i procediment relacionat amb l’accés a les dades fora dels límits corporatius perquè els treballadors puguin accedir a les dades en els seus dispositius personals.

2.- Reconeixement de veu

Una altra tecnologia encara poc aprofitada en el lloc de treball és el control de veu digital. Parlem més ràpid del que escrivim i el reconeixement de veu és intuïtiu i s’adapta amb adequació a l’usuari. Això vol dir que els assistents de veu aprenen abreviatures o noms propis, i poden ser instruïts per crear comandos usats amb freqüència i optimitzar els fluxos de treball.

3.- Intel·ligència ambiental

De la mateixa manera que els vehicles autònoms, l’oficina del futur també permetrà als treballadors gestionar millor les complexitats de la feina, permetent a l’oficina respondre en temps real a les activitats humanes, creant una millor sensació de confort, seguretat i productivitat.

Per tant, una aplicació en el lloc de treball podrà reservar un escriptori, revisar el menjar i gestionar missatges. Dins de l’edifici, la intel·ligència artificial serà capaç de calcular pels treballadors i equips on reservar seients perquè puguin seure’s junts i treballar més fàcilment.

4.- La Internet de les Coses

La Internet de les Coses ofereix una miríada de noves formes perquè la tecnologia impacti en la feina. Les aplicacions intel·ligents permetran als membres de l’equip saber qui està a l’oficina, o quines sales de reunions i teleconferències estan disponibles i quan. Aquestes sales poden portar automàtica i ininterrompudament participants remots a la reunió, recuperar notes de la pissarra de reunions anteriors, així com ajustar la il·luminació i el clima de la sala.

5.- Tecnologia de credencials

Les empreses estan avançant cap a l’ús ampliat de la tecnologia de credencials. Els telèfons ja tenen un escàner d’empremtes digitals i una càmera amb la capacitat d’identificar al propietari. Per què no utilitzar aquesta tecnologia de forma raonable per proporcionar credencials per a tot el que fem? A mesura que augmenti la credencialització, hi haurà una major identificació i, per tant, el seguiment de les persones en l’espai, a través de dispositius cel·lulars que empren les característiques físiques de l’individu i aportant una seguretat addicional.

6.- Realitat augmentada

Amb prou feines hem aprofitat els serveis de conscienciació d’ubicació dins de l’oficina. Actualment, s’està provant un sistema similar al GPS per a interiors, el que significaria aplicacions de “realitat augmentada” per a oficines. Amb la precisió geoespacial, fins el mapeig de les preses de corrent, el temps dedicat a ubicar escriptoris buits, sales de reunions disponibles, col·legues i fins i tot oficines podria reduir-se dràsticament. Els empleats podran fins i tot posar-se uns auriculars VR per “anar a treballar”, apareixent com un “fantasma” virtual en una versió 3D de la seva oficina real.

Segons els experts, els canvis en el lloc de treball i els avenços en la tecnologia continuaran impulsant-se els uns als altres, facilitant la conciliació entre la vida laboral i la personal.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo