Altres

8 avantatges del Cloud Computing per a les empreses

Enreach 08/10/2020
Clock icon 6 min

L’adopció del núvol ha augmentat gairebé un 300% en l’últim any, el 57% de les organitzacions ara utilitzen el Cloud Computing, i aquesta tendència no està disminuint.

Els avantatges de la computació en el núvol són molts. En aquest post, hem destacat algunes d’elles per ajudar a les empreses a comprendre el que poden guanyar amb la transició.

Què és el Cloud Computing?

En poques paraules, la computació en el núvol és l’entrega de recursos informàtics “a demanda” a través d’Internet.

8 avantatges del Cloud Computing per a les empreses 
1) Millora de la productivitat en el lloc de treball

un dels avantatges més importants del Cloud Computing és l’augment de la productivitat que ofereix. Els serveis de TI locals inconnexos i/o el personal d’aquest departament amb recursos limitats creen un programa ineficaç i poden tenir un impacte negatiu en la capacitat dels empleats per rendir al màxim.

La computació en el núvol permet oferir als treballadors eines que els atorguen la capacitat de fer la seva millor feina sense la interferència de sistemes heretats obsolets, el que agilitza de manera efectiva les tasques diàries. Per exemple, els serveis de TI basats ​​en el núvol estan disponibles pels empleats des de qualsevol dispositiu, en qualsevol part del món, només amb connexió a Internet.

Poden accedir a eines com missatgeria en equip, ús compartit d’arxius, fax digital, xat en viu i videoconferències a l’oficina i de forma remota, el que els hi permet desenvolupar-se en un nivell superior de manera més consistent.

També els hi proporciona una poderosa plataforma de col·laboració, el que permet que els equips de diversos departaments o ubicacions a tot el món treballin junts. Això també vol dir que es pot realitzar el salt al núvol sense interrupció pels treballadors remots, amb la conseqüent reducció dels costos d’oficina i l’augment de l’abast de possibles candidats, millorant així el talent que una empresa pot atreure.

2) Reducció de cost total de propietat (TCO, en les seves sigles en anglès)

Per a moltes organitzacions, els estalvis de costos que obtenen serà una dels avantatges més importants de la computació en el núvol.

En primer lloc, la inversió inicial en sistemes de TI basats ​​en el núvol és significativament menor que la d’un equivalent intern. A l’utilitzar la tecnologia en el núvol, s’elimina la necessitat de comprar la majoria dels components necessaris per implementar aquests sistemes. Per tant, les despeses d’equip de capital i els costos d’obsolescència de l’equip s’eliminin d’immediat.

Finalment, el cost de manteniment d’aquests sistemes també s‘elimina virtualment, ja que el proveïdor de serveis en el núvol és responsable del manteniment continu i les actualitzacions que el mantenen operant a una capacitat òptima. Això també equival a una reducció en els costos d’administració i manteniment en el departament de TI.

3) Actualització contínua

Un altre dels avantatges importants del Cloud Computing és el valor estratègic afegit al treballar amb tecnologia que sempre es manté a l’avantguarda.

Els principals proveïdors de serveis en el núvol mantenen el hardware més recent i actualitzen contínuament el seu software per satisfer les noves demandes i millorar el seu servei. El seu principal objectiu és oferir a les empreses la millor experiència d’usuari possible. Això vol dir poder operar sempre al seu màxim potencial amb sistemes de TI que donen suport un rendiment òptim.

4) Importància en els negocis en lloc de la infraestructura

La transició a una plataforma de TI basada en el núvol permet que una organització s’alliberi de la distracció de la seva infraestructura de TI i es concentri en les competències centrals del seu negoci. D’aquesta manera, els recursos i el capital que abans es dedicaven a serveis no bàsics de TI es poden reassignar, aconseguint un impacte positiu en altres àrees de l’empresa.

Després de tot, són aquestes competències bàsiques les que fan d’una empresa ser els experts que els seus clients valoren i els hi atorga avantatge competitiu per superar a la competència.

5) Seguretat, back-ups i recuperació davant possibles situacions inesperades

En lloc d’invertir en un magatzem de dades local, on també s’ha d’implementar i mantenir protocols de seguretat, el núvol ofereix a les empreses una forma més simple per protegir les dades.

La majoria dels proveïdors de serveis en el núvol posen el focus en els protocols de seguretat d’avantguarda, així com en el compliment de las mesures de protecció de dades. Això s’està tornant encara més freqüent a mesura que la indústria avança cap a la implementació d’un sistema de responsabilitat compartida entre els processadors de dades i els controladors. D’aquesta manera, es pot accedir a una còpia protegida de les seves dades de treball oficials en tot moment per restaurar els sistemes en cas d’una fallida o error.

Per últim, la recuperació completa davant situacions inesperades permet a una organització emmagatzemar una còpia de seguretat (back-up) de tota la infraestructura de TI, que normalment es troba en una ubicació separada de les còpies de seguretat estàndard.

6) Augment de l’escalabilitat i la flexibilitat

Un dels avantatges més dinàmics del Cloud Computing és el factor escalabilitat / flexibilitat. Els sistemes en el núvol poden ampliar-se o reduir-se segons les necessitats operatives de les empreses. Per exemple, en el cas d’una promoció anual que augmenti dràsticament les seves necessitats durant unes setmanes, la seva capacitat podria incrementar-se per satisfer la demanda i després reduir-se per mantenir els costis al mínim.

A més, els sistemes en el núvol permeten una experiència millorada durant fusions i adquisicions, ja que amb la computació en el núvol, la implementació dels nous sistemes pot realitzar-se de manera molt més ràpida.

7) Ràpida implementació

La computació en el núvol es pot implementar a una gran velocitat. Els canvis tecnològics interns poden trigar diversos dies o setmanes en posar-se en marxa per complet, però els sistemes en el núvol poden estar en funcionament molt més ràpid.

Per exemple, les empreses poden tenir un sistema de Cloud Computing en funcionament amb una solució personalitzada en un sol dia.

8) Reducció de l’impacte ambiental

Un centre de dades en el núvol sol ser molt més eficient que un magatzem de dades en el lloc. Després de tot, el proveïdor de serveis en el núvol allotja a una multitud de clients amb la mateixa infraestructura, el que permet un ús molt més eficient dels recursos. A més, a mesura que las necessitats fluctuen, la capacitat del servidor augmenta o disminueix per adaptar-se. El resultat final de tota aquesta eficiència és una empremta de carbono reduïda i un impacte positiu en el medi ambient.

En conclusió, els avantatges de la computació en el núvol són molts i van més enllà de les que es troben en aquesta llista. Moltes organitzacions obtenen contínuament nous beneficis a mesura que se tornen cada cop menys dependentes dels sistemes de TI locals i passen al núvol.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo