Sistemes de telefonia empresarial

Les xifres de 2015 tornen a constatar l’auge imparable del mercat UCaaS

Enreach 21/12/2015
Clock icon 1 min

El mercat mundial de les Comunicacions Unificades com a Servei (UCaaS, per les seves sigles en anglès) ha seguit creixent de forma continuada en 2015, i totes les previsions apunten al fet que aquesta tendència es mantindrà durant els propers anys. Diferents estudis publicats durant l’any constaten aquesta previsió, amb xifres que –tot i no ser sempre coincidents– aventuren increments més enllà dels dos dígits.

El passat mes de novembre, la consultora MRRSE (Market Research Reports Search Engine) xifrava en més de 6.000 milions de dòlars el volum de negoci del mercat UCaaS, però el més important és que pronosticava per als propers anys percentatges sorprenents. Segons la companyia d’estudis de mercat, s’espera que l’UCaaS s’incrementi a un ritme anual del 23,4% (taxa de creixement compost) fins a 2022.

Aquest percentatge és clarament superior al que havien pronosticat altres informes –el de Market Reports Hub, per exemple, que parlava d’un 10,5%–. Altres estudis especulen fins i tot amb volums més espectaculars. És el cas de l’informe “Unified Communication as a service (UCaaS) Market”, de Markets and Markets, que apunta a una facturació de 23.340 milions de dòlars per a l’any 2019. Per interpretar correctament aquesta previsió, cal tenir en compte que Markets and Markets pren com a punt de partida uns ingressos globals per al sector de 13.100 milions de dòlars –el doble que MRRSE–.

Les dades referides a Europa confirmen que l’auge del UCaaS és un fenomen global. Així ho avançava ja a la fi de 2014 un estudi de IDC focalitzat a Europa Occidental. Segons aquest informe, el volum de negoci en la ‘vella Europa’ passaria de 84,6 milions de dòlars en 2013 a 643,7 milions en 2018, amb una taxa de creixement compost (*CAGR) del 50,1%.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo