Sistemes de telefonia empresarial

BYOD, COPE o CYOD, quina és la millor elecció de mobilitat empresarial?

Enreach 13/09/2018
Clock icon 4 min

El gran debat dels dispositius mòbils i com funcionen en els negocis és un tema d’actualitat. Existeixen diferents tipus de programes de mobilitat empresarial en l’àmbit laboral com BYOD (“Bring Your Own Device”), COPE (“Corporate Owned, Personally Enabled”), o CYOD (“Choose Your Own Device”).

Cadascun d’aquests enfocs té avantatges i dificultats inherents; no obstant, no hi ha una resposta correcta o incorrecta. L’elecció es basa en les necessitats, els objectius i les capacitats únics dels grups d’usuaris individuals dins de cada empresa.

BYOD: Bring Your Own Device

BYOD és possiblement l’enfoc més popular i conegut. En el model BYOD, els empleats tenen plena responsabilitat d’escollir i comprar els dispositius que utilitzen, ja que el telèfon intel·ligent, tauleta o un altre dispositiu són seus.

Si bé BYOD pot oferir importants beneficis per a les empreses, com una major satisfacció i productivitat dels empleats, no obstant, pot existir el risc que s’emmagatzemin dades confidencials en un telèfon no corporatiu.

Si s’escull BYOD, es recomana el software d’administració de dispositius mòbils (MDM) per crear un nivell de seguretat en torn a l’ús, l’accés a la informació i les polítiques d’utilització del dispositiu. Això pot ser esgotador pels equips interns de TI, ja que es requereix molt temps i energia per administrar internament els programes de BYOD.

Entre els avantatges de BYOD destaquen:
  • Menors costos de hardware i servei.
  • Major compromís i conveniència de l’usuari.
  • Productivitat i habilitació millorades.
  • Pocs o cap requisit de gestió de l’operador inalàmbric.
  • Temps de desplegament mes ràpid.
COPE: Corporate Owned, Personally Enabled

Després de BYOD, s’ha parlat de COPE com una forma de preservar els beneficis de productivitat de BYOD mentre es redueixen els costos i els riscos.

COPE és un enfoc popular a les empreses més grans, ja que maximitza el control sobre la mobilitat de diverses formes. Els empleats reben telèfons intel·ligents que són pagats per l’empresa, el que vol dir que l’empresa conserva la propietat dels dispositius.

COPE permet als equips de gestió i els líders de TI un major control sobre quins dispositius són compatibles i quins controls estan en el seu lloc al dispositiu, al mateix temps que permet als empleats la possibilitat de personalitzar el seu telèfon o tauleta.

Entre els avantatges de COPE destaquen:
  • Equilibri treball/vida personal en un sol dispositiu.
  • Aplicacions personals.
  • Tots els avantatges de CYOD.
  • Major control i autoritat sobre els dispositius.
  • Menys preocupacions de seguretat que BYOD i CYOD.

De la mateixa manera que en un dispositiu totalment personal, els empleats poden enviar correus electrònics personals, accedir a les xarxes socials i descarregar fotos. No obstant, la integració dels controls de l’aplicació pot evitar que les dades corporatives estiguin disponibles en el telèfon fora dels perímetres establerts. Això també vol dir que el departament de TI té més control sobre el dispositiu; com la capacitat de netejar el dispositiu en cas que es perdi.

CYOD: Choose Your Own Device

I, per últim però no menys important, CYOD es caracteritza per les empreses que donen als empleats una llista de dispositius aprovats que satisfaran les necessitats de l’empleat i l’empresa. Els dispositius es poden preconfigurar amb totes les aplicacions necessàries per a la productivitat dels treballadors i la protecció de dades confidencials que poden estar presents o als quals pot accedir un dispositiu mòbil.

Entre els avantatges de CYOD destaquen:
  • Pot reduir els costos de hardware en comparació amb COPE.
  • Els usuaris finals encara tenen el control de la seva pròpia tecnologia.
  • Els estàndards d’adquisició són més estrictes que els de BYOD.
  • Els estàndards de suport es simplifiquen donat un conjunt més homogeni d’opcions.
  • Els usuaris només han de portar un telèfon intel·ligent o una tauleta.

En els propers anys, les empreses seguiran invertint en mobilitat (perquè els seus empleats puguin treballar de forma remota), però abans de distribuir nous dispositius a tots els membres de l’equip s’ha de tenir en compte quina forma de mobilitat s’adapta millor a les necessitats de l’organització, ja sigui BYOD, COPE o CYOD.

Llavors, quin és el programa correcte per escollir? La resposta és que no hi ha una resposta perfecta. Moltes empreses poden necessitar una combinació dels tres per administrar de manera més eficient els seus entorns mòbils. El cost, les necessitats de seguretat i les funcionalitats del treball poden variar en funció del rol de l’usuari final dins d’una empresa, i la mobilitat no és un entorn únic per a tots. Mantenir la flexibilitat per satisfer les necessitats dels empleats, proporcionar el suport per un entorn de mobilitat robust, i tenir una idea de l’ús i la facturació sovint és difícil d’aconseguir per a les empreses sense l’experiència d’un proveïdor de MMS.

L’aplicació d’un mètode que continuï esforçant-se per un ús òptim, la utilització basada en la funció de treball i el cost general és l’objectiu. A través del seguiment intencional i la visibilitat, les pròpies empreses poden crear un programa eficaç que permeti una veritable gestió d’estil de vida mòbil per l’entorn de mobilitat, fins i tot a mesura que evoluciona i creix.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo