Sistemes de telefonia empresarial

BYOD, una tendència de mobilitat empresarial en creixement

Enreach 14/06/2018
Clock icon 3 min

Bring Your Own Device (BYOD) s’ha consolidat com una tendència tecnològica emergent. De fet, segons l’informe “BYOD Market: Growth, Trends and Forecast (2018-2023)”, elaborat per Mordor Intelligence, s’espera que el mercat BYOD assoleixi una taxa de creixement anual compost de més del 15% en els propers cinc anys.

BYOD permet als empleats utilitzar els seus propis dispositius per accedir al sistema i les dades de l’empresa. Aquesta tendència de mobilitat empresarial millora l’àrea d’innovació entre els empleats i ofereix un millor equilibri entre la vida laboral i personal que afavoreix la satisfacció dels treballadors. No obstant, BYOD suposa un repte considerable per a les companyies de TI per administrar i protegir les dades i els dispositius connectats que impedeixen qualsevol ús indegut o fuita de dades.

A més, el concepte de BYOD ajuda a estalviar costos a nivell intern a les empreses. Com a resultat, cada cop hi ha més organitzacions que estan implementat aquesta tecnologia, alimentant així el creixement del mercat durant el període de pronòstic analitzat a l’informe (entre 2018-2023). A més, els empleats sempre s’actualitzen amb les tecnologies més recents i emergents, el que ajuda encara més a augmentar la satisfacció i les innovacions que resulten en el creixement d’una organització. Tot i que hi ha diversos beneficis d’implementar BYOD, existeixen diversos conjunts de riscos associats amb la seguretat en els quals les empreses han de comprendre les implicacions i oferir una capa addicional de protecció per evitar la pèrdua de dades vitals.

Quins són els principals beneficis de BYOD per a les empreses?
  • Comunicació fàcil dins de l’organització.
  • Estalvi de temps de flux de treball.
  • Estalvi de costos.
  • Major accés a la informació.
  • Satisfacció de l’empleat.
  • Millora de la innovació.
Augment de la penetració de dispositius intel·ligents

L’ús de telèfons intel·ligents ha canviat la forma de comunicació, personal i professionalment. L’expansió dels telèfons intel·ligents a tot el món ha obligat a les empreses a adoptar la tecnologia BYOD, el que tindrà un efecte positiu en el creixement del mercat. A més, la informàtica mòbil és preferida en comparació amb els portàtils o les tauletes, ja que proporciona flexibilitat al flux de treball i l’aplicació empresarial pot reescriure’s de forma eficient aprofitant la ubiqüitat i la potència dels dispositius mòbils.

El núvol experimentarà el creixement més ràpid

La creixent utilització i penetració de BYOD ha impulsat el risc de seguretat de les dades degut a què les organitzacions estan adoptant el software com a servei (SaaS). La incorporació de BYOD amb el núvol garantirà la prevenció de la pèrdua de dades físiques, el que impulsarà l’adopció del núvol a BYOD impulsant així el creixement del mercat durant el període de pronòstic.

Àsia Pacífic serà la regió que creixerà més

Actualment, la penetració de la tecnologia BYOD a la regió Àsia Pacífico és baixa en comparació amb altres regions, no obstant, s’espera que augmenti degut al creixement de l’economia. A més, les noves empreses en aquesta regió estan fomentant la utilització de BYOD, que s’espera impulsi el creixement del mercat a un ritme significatiu. A més, segons l’informe, la creixent penetració de telèfons intel·ligents en els països d’Àsia Pacífic, juntament amb un nombre cada cop major d’empreses, especialment a l’Índia i el Japó, probablement impulsarà el mercat en els propers sis anys.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo