Notícies

Cinc tendències emergents en el lloc de treball del futur

Enreach 10/07/2018
Clock icon 4 min

Les empreses només poden garantir que tenen l’espai adequat pel seu equip si poden anticipar com les tendències canviants modelaran les necessitats del seu lloc de treball. Els canvis en la forma en què les persones treballen ja estan tenint un impacte en com funciona un espai d’oficina i el seu disseny. A continuació, veurem cinc tendències emergents en el lloc de treball del futur:

1.- Treball basat en activitats

En algunes oficines ja estem veient el canvi cap al treball basat en activitats, on l’espai està dissenyat en torn a tasques específiques dels empleats i l’edifici físic fomenta la col·laboració o la concentració. A més de múltiples configuracions de treball diferents, com escriptoris en fila, sales tranquil·les i cabines insonoritzades, s’instal·lin màquines de soroll blanc en punts estratègics en àrees de plantes obertes per augmentar els nivells de privacitat sense la necessitat de murs físics. Tot això permet que les persones treballin de la manera que millor s’adapti a elles.

2.- Flexibilitat

A mesura que les empreses confien cada cop més en autònoms, la seva cultura i nivells de compromís poden patir si no disposen de l’entorn i/o els mitjans adequats. Tots, ja siguin empleats permanents o temporals, han de sentir-se benvinguts i formar part de l’equip. Això vol dir que l’espai necessita acomodar una força laboral variable i flexible d’una manera inclusiva a través de, per exemple, dispositius BYOD.

Les organitzacions haurien de buscar un lloc que pugui adaptar-se a les seves necessitats. És per això que les plantes d’oficines es dissenyen per garantir que siguin flexibles per a tot tipus de clients i que es puguin adaptar fàcilment a mesura que les empreses creixen o es contrauen.

3.- Tecnologia

Segons Landsec, l’espai físic ha de facilitar que les persones, les màquines i la tecnologia treballin juntes. Es parla molt sobre edificis intel·ligents i com les empreses poden fer un major ús de la Internet de les Coses.

Els edificis intel·ligents poden millorar l’impacte que una organització té en el medi ambient al permetre un major control sobre la il·luminació, la temperatura i els nivells de diòxid de carboni. A més, segons un informe de CFO Survey Europe, el personal és un 15% més productiu quan tenen control sobre el seu entorn.

Això significa que la seva tecnologia personal és perfectament compatible amb pantalles interactives a totes les sales de reunions, a més de ser portàtil i el suficientment potent com per permetre’ls-hi treballar de manera flexible i remota quan sigui necessari.

4.- Salud i benestar

El ritme del canvi l’adopció tecnològic significa que estem avanánt cap a un patró de feina “sempre on”, el que resulta en un augment dels nivells d’estrès. El ritme de les nostres vides es suma a la pressió perquè moltes coses afecten al nostre espai mental a casa i a la feina.

Els líders empresarial i la funció de recursos humans tenen un gran interès en simplificar les pràctiques de treball i els sistemes per permetre que els seus treballadors siguin més efectius. L’entorn físic no és una panacea per reduir l’estrès, però no s’ha de subestimar l’efecte advers que té un espai de treball estressant en les persones i, en última instància, en les empreses. Els edificis intuïtius poden augmentar la moral i tenir un impacte positiu en la productivitat dels empleats.

Segons DeskTime, els llocs de treball còmodes, ben ventilats i ben il·luminats augmenten la satisfacció laboral en un 24%.

5.- Simplicitat

Es miri com es miri, la clau per adaptar-se a un entorn en constant canvi és fer que tot sigui el més fàcil possible.

Els edificis correctes simplificaran les coses perquè els empleats facin la seva feina. Per exemple, molts nous edificis d’oficines tenen instal·lacions que s’adapten a una força de treball diversa, fins i tot en la forma en què viatgen a la feina o escullen emprar els seus descansos per esmorzar.

Ha arribat el final l’espai de treball tal i com el coneixem?

L’oficina, tal i com la coneixem ara, pot deixar d’existir en un futur no molt llunyà, però això no vol dir que l’espai d’oficina s’estigui tornant redundant.

Continuarà existint una demana important d’àrees que puguin unir a les empreses perquè el personal, els professionals independents i altres socis encara han de reunir-se per col·laborar, cocrear, resoldre problemes i construir relacions.

Donat que els edificis d’oficines que utilitzem avui en dia són diferents dels de fa 10 anys, també ho faran els espais de treball físics de finals del 2020 amb un èmfasi diferent: reflectiran les habilitats clau dels professionals innovadors, creatius i flexibles.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo