Notícies

Com cuidar als membres del teu equip durant la pandèmia de COVID-19

Enreach 08/04/2020
Clock icon 3 min

Mostrar un lideratge responsable, efectiu i empàtic mai ha estat més important per a les empreses d’avui. Assegurar-se que els líders posin als empleats primer és la millor manera d’ajudar a una empresa a suportar la crisi de COVID-19 i mantenir la seva activitat.

Amb tot el món notant els efectes de la pandèmia de COVID-19, moltes organitzacions s’han trobat en una posició precària. Si bé pràcticament totes les empreses sentiran cert greu d’inestabilitat financera, la seguretat dels seus actius més valuosos, és a dir, els membres del seu equip, és infinitament més important que els guanys durant aquests difícils moments. És important que els treballadors comptin amb el suport dels líders de la companyia per garantir el seu benestar en aquest moment.

Com cuidar als membres del teu equip durant la pandèmia de COVID-19?
1) Implementant el teletreball

El teletreball és una de les formes més efectives de mantenir segurs als membres de l’equip durant aquesta crisi, donat que per aplanar la corba i controlar la taxa d’infecció, les persones necessiten aïllar-se tant com sigui possible. En aquest sentit, moltes organitzacions compten amb les eines adequades per poder treballar de forma remota, garantint la productivitat i la qualitat en l’atenció al client.

2) Facilitant avenços de nòmina als empleats que més ho necessitin

Moltes persones viuen dia a dia degut, en gran part, a un cost de vida cada cop major. Per això, disposar d’estalvis no és fàcil per a la majoria de les persones. Davant d’aquesta situació excepcional de crisi sanitària i econòmica, el lideratge empàtic i responsable és més necessari que mai. Com a conseqüència, si algun empleat necessita un avenç de nòmina, és convenient estudiar el cas i facilitar-se’l sempre que sigui possible.

3) Flexibilitzant els terminis d’entrega

El món ha canviat dràsticament en molt poc temps. El virus no només ha causat que moltes empreses canviïn la forma en què fan negocis, sinó que ha portat a moltes persones a reflexionar sobre les seves prioritats individuals. Amb la majoria de la gent preocupada per la seva seguretat personal, els seus éssers estimats i tractant amb temes professionals en segon pla. Tenint en compte els problemes externs que poden afrontar els membres de l’equip durant aquest temps, les organitzacions haurien de considerar flexibilitzar els terminis d’entrega dels projectes.

4) Donant temps als empleats malalts per recuperar-se

Poques coses són més difícil per a un empleat que fer la seva feina de manera efectiva mentre s’està malalt. Tenint això present, els líders han de ser conscients de la situació actual i permetre que qualsevol empleat que s’hagi posat malalt (ja sigui de coronavirus o una altra malaltia, tot i que sigui de tipus emocional) prengui un descans remunerat del treball fins que estigui recuperat.

Per a la gran majoria de la societat, la pandèmia de COVID-19 és un fet sense precedents. Els empleats, tot i que continuïn treballant, estan preocupats i tenen por davant d’aquesta crisi sanitària al fer front a una malaltia per a la qual de moment no hi ha vacuna i pocs tractaments efectius. Tanmateix, en aquests temps difícils, és imperatiu que la seguretat i el benestar dels membres de l’equip tinguin prioritat absoluta a les organitzacions.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo