Sistemes de telefonia empresarial

Com la telemedicina està canviant l’atenció mèdica

Product User 06/07/2023
Clock icon 3 min
Com la telemedicina està canviant l’atenció mèdica

La telemedicina se ha convertit ràpidament en la norma en la indústria de la salut i seguirà evolucionant en els propers anys.

Què és la telemedicina?

La telemedicina és l’ús de tecnologia mèdica que es lliura a través d’Internet i es pot utilitzar per atenció general o especialitzada, segons les necessitats del pacient.

La telesalut o telemedicina s’ha tornat cada cop més popular en els últims anys, ja que cada cop més persones poden rebre atenció mèdica d’especialistes de forma remota. Aquest augment ha tingut una sèrie de beneficis tant pels pacients com pels proveïdors d’atenció mèdica.

Per exemple, la telemedicina permet als metges tractar als pacients des de casa, reduint els desplaçaments i estalviant diners en visites a la consulta. A més, brinda oportunitats per a què els pacients i les seves famílies obtinguin atenció personal amb el seu metge, el que redueix els temps d’espera i millora la qualitat del servei.

Quins són els beneficis d’usar la telemedicina?

  • Reducció de costos.
  • Major qualitat d’atenció.
  • Millors taxes de satisfacció del pacient.
  • Millor seguretat del pacient.
  • Temps d’espera reduïts pel tractament.

Quins són els reptes de la telemedicina?

  • Necessitat d’una millor infraestructura i sistemes de comunicació.
  • Atenció al pacient més eficient i precisa.
  • Millorar la connexió a Internet per poder tractar a pacients de tot el món a través de videotrucades.
  • Optimitzar l’atenció a les persones que no poden viatjar degut a una malaltia o discapacitat.

Com està canviant la telemedicina l’atenció mèdica?

L’auge de la telemedicina és degut en gran part als avanços tecnològics. Amb ordinadors més nous i potents, els hospitals i els metges ara poden enviar imatges i d’altres registres mèdics directament als pacients.

A més, les eines online permeten als metges revisar imatges i altres registres mèdics directament des dels seus ordinadors o smartphones. Això augmenta l’eficiència de l’atenció dels pacients al facilitar-los l’obtenció de la informació que necessiten sobre la seva salut.

La telemedicina també ha tingut un impacte positiu en la prestació d’assistència sanitària. A l’augmentar l’accés als recursos d’atenció mèdica, ha ajudat a reduir els temps d’espera i millorar l’atenció al pacient. En alguns casos, això ha portat a un major finançament per a les institucions d’atenció mèdica, el que els ha ajudat a romandre obertes per més temps i brindar una millor atenció als seus pacients.

En general, l’auge de la telemedicina està canviant l’atenció mèdica de moltes maneres, tant positiva com negativament. Tanmateix, amb una planificació i implementació curoses, aviat podria convertir-se en una part encara més important de la infraestructura de salut del nostre país.

Quins tipus de serveis pot proporcionar la telemedicina

La telemedicina es pot utilitzar tant en entorns ambulatoris com de pacients hospitalitzats i pot incloure la prestació de serveis sanitaris per part de tècnics mèdics remots (RMT, per les seves sigles en anglès).

La telemedicina té el potencial de canviar l’atenció mèdica al millorar la seguretat, la velocitat, la precisió i l’eficiència del pacient. A més, podria crear noves oportunitats pel desenvolupament de nous productes i tractaments sanitaris.

Es tracta d’una de les innovacions més importants en la indústria de la salut. Té el potencial de revolucionar la forma en què les persones reben atenció i com es brinda. Així mateix, la salut digital també pot incloure diagnòstic remot i entrega de receptes, el que permet temps de resposta més ràpids per situacions urgents o condiciones cròniques que requereixen atenció continuada.

Consells per utilitzar amb èxit la telemedicina

  • Investigar els millors serveis de telemedicina en la seva àrea.
  • Trobar un metge o un altre professional de la salut que pugui receptar medicaments de forma remota i parlar amb ells sobre els seus problemes de salut per endavant.
  • Assegurar-se de tenir un subministrament adequat de medicaments per a receptes remotes.
  • Estar preparat pels temps d’espera per a cites amb metges o infermeres remots, així com pels temps de trucades telefòniques quan es programa una cirurgia o d’altres tractaments.

La telemedicina està canviant l’atenció mèdica de moltes maneres, i és important que les empreses comprenguin els diversos beneficis i reptes involucrats. Al comprendre el paper que exerceix en la cura de la salut, es pot crear una oportunitat comercial exitosa que satisfaci les necessitats dels pacients.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo