Sistemes de telefonia empresarial

Com sobreviure en un món plagat d’eines col·laboratives

Tony Esturrica 16/01/2024
Clock icon 5 min
Nivell: Principiant

Compta el nombre de programes que fas servir per col·laborar cada dia. Sigui l’aplicació per xatejar amb els teus companys, la de compartir arxius, la de fer videoconferències, la de gestionar projectes, la d’administrar calendaris, etc.

No s’han realitzat molts estudis sobre aquest tema, però a finals del 2022 tres analistes de Harvard Business Reviewvan passar vint-i-un dies convivint en tres empreses del Fortune 500. Després de la immersió, van redactar un informe que inclou dades tan esgarrifoses com que els treballadors canviem d’una aplicació a una altra 1200 vegades al dia.

“Els treballadors canviem d’una aplicació a una altra 1200 vegades al dia.”

– Harvard Business Review

Per molt alarmant que sigui aquesta xifra, sabem molt bé a què es deu. De manera natural, les empreses van evolucionant i adoptant noves eines que s’adapten millor a les seves necessitats, però resulta molt difícil deixar d’utilitzar les antigues.

El resultat? Els treballadors de grans corporacions disposen de milions d’aplicacions actives, i a les PIMES l’escenari es repeteix, tot i que a menor escala. Així que no importa la mida de l’empresa en què estiguem, tots els empleats que es troben en aquest escenari, perden part del seu temps.

Tot i que les eines i tecnologies estiguin dissenyades per facilitar-nos la feina, la manca d’una connexió efectiva entre elles genera l’efecte contrari.

Encara que, avui dia, no existeix cap aplicació miraculosa que integri tots els programes que existeixen al món, el simple fet de reduir de nou a tres programes amb els quals treballar ja és un canvi substancial.

Fins ara, les empreses que desenvolupaven aplicacions no tenien en compte la compatibilitat amb sistemes de tercers. Avui, per sort, aquesta situació ha canviat, i mitjançant integracions, les aplicacions poden treballar entre elles.

Amb aquest canvi d’escenari, en lloc de contractar una solució a cada proveïdor, és molt més eficient comptar amb un partner tecnològic que desenvolupi les seves solucions sota una filosofia integrativa. Que ofereixi una cartera de productes que treballin entre ells i que disposi d’integracions amb els sistemes que més utilitzis.

UNIFICAR PLATAFORMES ÉS ESSENCIAL

Sota la premissa de “simplificar la vida” als treballadors, els líders en UCaaS (comunicacions unificades com a servei) estan desenvolupant entorns de treball connectats amb les principals eines que un treballador necessita en el seu dia a dia.

Aquestes solucions tan potents es diuen workspaces i han vingut per reunir, sota un mateix sostre, funcionalitats com ara:

  • Eines de xat intern per enviar missatges instantanis.
  • Integracions amb Microsoft i Google per compartir i col·laborar en documents en línia.
  • Eines de trucades de vídeo per reunir-te amb els teus companys i fins i tot amb els teus clients.
  • Funcionalitats telefòniques, per emetre i rebre trucades internes i externes.
  • Integracions amb CRMs per controlar els teus xats i trucades sense perdre de vista la fitxa dels teus clients.

Aquestes plataformes on convergeix tot el necessari per comunicar-se i col·laborar des de qualsevol dispositiu són la clau per:

ESTALVIAR TEMPS

L’expressió “el temps és or” és la més adequada per posar-nos en context. Si estàs familiaritzat amb tècniques d’optimització del temps i productivitat, probablement has sentit el terme ‘toggle tax’, en castellà seria quelcom com “l’impost de canviar entre aplicacions”.

Aquest impost és el preu que costa tenir tota la plantilla canviant d’una aplicació a una altra. Si tenim en compte la xifra de l’estudi de Harvard Business Review i calculem que, aproximadament, triguem uns cinc segons a alternar entre aplicacions, significa que perdem un total d’una hora i quaranta minuts cada jornada.

Pot semblar una nimietat, però si multipliquem aquest temps pel nombre d’empleats, la xifra ascendeix vertiginosament. Com més programes es facin servir per fer una tasca senzilla i més treballadors es vegin en aquesta situació: més despesa suposarà per l’empresa.

Per això és important que els directius posin focus en les tecnologies que s’adopten i siguin conscients del preu de tenir massa aplicacions per comunicar-se i col·laborar.

INCREMENTAR LA PRODUCTIVITAT

Sense cap dubte, està relacionat: estalviar temps ens fa ser més productius. Si comptem amb un workspace des d’on poder gestionar quatre aplicacions alhora podrem estar més concentrats en les tasques que realitzem.

Mitjançant integracions, aquests entorns de treball no només ens permeten eliminar el temps de canviar entre aplicacions, sinó també centralitzar els documents, els missatges i les dades dels clients.

Imagina, des del teu portàtil o telèfon mòbil, poder xatejar, fer trucades de vídeo, trucar a proveïdors, editar documents i enviar correus electrònics sense canviar ni una sola vegada d’entorn.

IMPULSAR L’EXPERIÈNCIA DE L’EMPLEAT

A tots ens agrada sentir-nos motivats i valorats en tots els àmbits, i el lloc de treball no n’és una excepció. A priori, la tecnologia no sembla que influeixi en aquests aspectes, però té una relació directa.

Si dia rere dia encenem el nostre ordinador i ens trobem amb les mateixes limitacions per fer la nostra feina, la nostra motivació va minvant i amb ella la nostra productivitat.

La tecnologia amb què duem a terme les nostres tasques, per tant, pot canviar completament la nostra actitud, el nostre estat d’ànim i, en última instància, afectar la nostra salut.

L’experiència de l’empleat és un factor que no es deu deixar de costat i és que la productivitat de la força laboral també rau en la felicitat. Com indica l’últim informe de Gitnux sobre productivitat: els treballadors són un +13% més productius quan són feliços.

“Els treballadors són un +13% més productius quan són feliços.”

– Gitnux

Si vols portar la productivitat del teu equip al següent nivell, la tecnologia és el primer que has de revisar. Aconseguir que els equips redueixin el nombre d’aplicacions per les quals naveguen passa per contractar una solució unificada d’un proveïdor que integri més programes sota un mateix entorn.

Nosaltres com a líders en Solucions Convergents de Comunicacions, tenim la intenció d’unir totes les eines necessàries perquè les empreses es comuniquin i col·laborin des d’una mateixa aplicació.

Si vols comprovar el poder del nostre workspace, posa’t en contacte amb el nostre equip d’experts trucant al 900 670 750 o escrivint al xat que es troba més avall.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo