Sistemes de telefonia empresarial

El 89% dels departaments de TI aposten per solucions BYOD

Enreach 29/11/2016
Clock icon 2 min

L’adopció de solucions BYOD no es limita a la regió nord-americana ni tampoc a les grans corporacions. Lluny del que pot semblar degut a una major presència de les grans empreses dels Estats Units als mitjans, la tendència a la major implantació de solucions BYOD augmenta de forma constant a nivell global i també en mitjanes empreses. Aquesta és la conclusió que s’extrau d’un recent estudi realitzat per Cisco Internet Business Solutions Group (IBGS) sota el títol “BYOD and Virtualization”.

Aquest estudi, elaborat a partir d’entrevistes amb els responsables TI de mitjanes empreses (entre 500 i 999 treballadors) i grans corporacions amb més de mil empleats i presència a les regions d’Amèrica Llatina, Àsia i Europa, posa de manifest que l’adopció de solucions BYOD creix a totes les regions, tant en mitjanes com en grans empreses.

Per què BYOD intensifica el creixement global?

Empleats de tot el món utilitzen dispositius propis en els seus llocs de treball. De fet, el 89% dels departaments TI aposta per solucions BYOD, el qual revela que es tracta d’un “fenomen mundial”. Però, a què es deu aquest creixement?

Els principals beneficis argumentats per les empreses per adoptar solucions BYOD fan referència a un notable increment de la productivitat, de la satisfacció dels empleats i a una reducció de costos. Tot això en conjunt explica que el 69% dels líders TI manifestin una actitud positiva davant BYOD.

Però també els treballadors desitgen aquestes solucions de mobilitat, donat que els permeten tant escollir lliurement els dispositius amb els quals treballar, com gestionar amb major eficàcia les seves vides personals i laborals, ja que poden escollir com, quan i amb quines eines realitzen les seves tasques.

No obstant, l’adopció BYOD també planteja nous reptes als quals les empreses han de fer front, especialment en allò relatiu a qüestions de privacitat i seguretat, però també a la necessitat de respondre de manera proactiva a BYOD mitjançant l’adopció de millors polítiques de mobilitat i estratègies de reducció de costos, sent la virtualització d’escriptori una de les soluciones que més podria ajudar en aquest sentit.

Algunes diferències regionals

A nivell regional, els Estats Units continuen sent líders mundials quant a implantació de solucions BYOD. No obstant, les regions d’Àsia i Amèrica Llatina estan experimentant un creixement més accelerat, que es mantindrà durant els propers anys. A més, juntament amb la Índia, els Estats Units es troben molt per davant en la virtualització d’escriptori i tot i que en altres regions són conscients del seu valor, la implantació s’efectua encara a un ritme lent.

D’altra banda, les empreses llatinoamericanes i asiàtiques aposten per un BYOD extens mentre que les europees mostren una actitud més conservadora i restrictiva.

Per últim, és important destacar que aquest informe de Cisco també revela que les actituds tant de mitjanes empreses com de grans corporacions cap al BYOD són similars.

Així, la implementació de solucions BYOD s’està convertint en una tendència a nivell global que no distingeix entre regions ni tampoc entre empreses.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo