Altres

El futur de BYOD és CYOD

Enreach 02/09/2019
Clock icon 3 min

La tendència de ‘Bring Your Own Device’ (BYOD) realment ha arrencat, en gran part perquè els líders empresarials saben que és quelcom que els empleats volen cada cop més. És possible que els departaments de TI no sempre estiguin interessats en BYOD, donat que els seus gerents han de monitorejar d’a prop els dispositius dels empleats per garantir que el negoci romangui protegit, però saben que han de planificar-ho. Passar de BYOD a CYOD (‘Choose Your Own Device’) pot ser una bona opció per a què les empreses minimitzin els riscos.

BYOD és popular i afecta a l’espai de treball

BYOD pot ser difícil d’acomodar per algunes organitzacions. Els empleats estan ara menys preocupats per la tecnologia que poden proporcionar les seves empreses, ja que porten i usen els seus propis dispositius.

De fet, segons un informe de Forrester Research, fins el 53% dels empleats van portar els seus propis dispositius al treball el 2012. El 2018, aquells números van augmentar al 65%. Aquesta tendència, així com altres requisits de l’era digital, vol dir que les empreses han d’invertir una part important dels seus ingressos en TI i en la infraestructura tecnològica. En aquest sentit, un estudi de Deloitte indica que el 57% dels pressupostos de TI de les empreses es gasten en operacions comercials, inclosa la tecnologia dels empleats.

És realment segura la política BYOD?

Això pot sonar com quelcom obvi, però un bon nombre d’organitzacions fallen aquí. Moltes de les tasques quotidianes realitzades pels empleats són inherentment insegures.

Si un programa de seguretat BYOD només cobreix un sistema operatiu específic (per exemple, Windows), molts dispositius (inclòs el popular iPhone®) queden automàticament fora de l’abast. O si les empreses tenen ordinadors Mac® en les instal·lacions i no són administrats, els pot deixar indefenses davant Meltdown i Spectre (les dues majors vulnerabilitats de la història de la computació conegudes fins ara).

Per què CYOD és un moviment intel·ligent el 2019 i ho serà el 2020?

BYOD planteja nous problemes que les empreses han de mitigar. És difícil administrar dispositius propietat dels treballadors, pel que les organitzacions no poden tenir en compte coses com actualitzacions de software, protecció contra malware i altres estratègies de protecció que poden protegir la informació confidencial de les empreses. També és més probable que els empleats usin els seus dispositius personals en xarxes inalàmbriques no segures, permetin que altres persones els usin o deixin informació de la companyia en el dispositiu quan finalment l’eliminin.

Per aquestes raons, CYOD és un pas endavant d’una política tradicional de BYOD. Amb CYOD, els departaments de TI defineixen una línia d’ordinadors i dispositius mòbils que els treballadors poden obtenir de l’empresa. Degut a que tècnicament són dispositius propietat de la companyia, això redueix els riscos associats amb BYOD. Els empleats també poden obtenir el tipus de dispositiu que els hi agrada. Les persones tendeixen a tenir gustos i desitjos específics quan es tracta de la seva tecnologia. Alguns empleats són “persones Apple®”, mentre que d’altres sempre preferiran un dispositiu Lenovo.

Què és CYOD?

CYOD (‘Choose Your Own Device’) és un model de mobilitat empresarial en el qual una organització permet a les persones seleccionar els dispositius mòbils que desitgin, generalment entre un nombre limitat d’opcions.

CYOD és una alternativa al model BYOD (‘Bring Your Own Device’), que involucra als empleats que usen els seus dispositius mòbils personals en el lloc de treball. El model sol ser un exemple de l’enfoc COPE (‘Corporate Owned, Personally Enabled’): dispositius com laptops, tauletes o smartphones són adquirits per l’empresa i lliurats als empleats, per a què puguin usar-los dins i fora del treball. Pel general, els treballadors no tenen privilegis administratius: poden personalitzar els dispositius però han de presentar sol·licituds al departament de TI per a qualsevol canvi significa o instal·lació de software.

El model CYOD pot alleujar la càrrega de l’administració de dispositius (MDM, en les seves sigles en anglès) i aplicacions mòbils (MAM, en les seves sigles en anglès) i al limitar les opcions pels tipus de dispositius i mantenir el control administratiu sobre els canvis del mateix. CYOD també facilita la protecció de les dades de l’organització d’amenaces externes i internes.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo