Sistemes de telefonia empresarial

El mercat de serveis professionals en el núvol arribarà als 41,59 milions de dòlars el 2023

Enreach 08/11/2018
Clock icon 4 min

El mercat global de serveis professionals en el núvol es va valorar en 15,36 mil milions de dòlars el 2017, i s’espera que assoleixi un valor de 41,59 mil milions de dòlars el 2023, experimentant una taxa de creixement anual compost del 17,72%, durant el període de pronòstic (2018-2023).

L’informe elaborat per Mordor Intelligence estudia el tipus d’implementació que ofereixen els principals actors, que inclouen, serveis locals i en el núvol. Les regions considerades són els Estats Units, el Canadà, el Regne Unit, Alemanya, França, Rússia, Sudàfrica, Xina, Índia, el Japó, Mèxic, Àrabia Saudita i el Brasil.

Les empreses que ofereixen serveis professionals en el núvol han estat assessorant als seus clients durant anys perquè es centrin en la competència central i permetin que certes tasques siguin gestionades per proveïdors especialistes externs per obtenir el millor resultat. Aquesta és la principal força impulsora que promou el creixement del mercat de serveis professionals en el núvol. Els serveis de plataforma en el núvol per a múltiples ubicacions permeten que milers de clients utilitzin recursos similars. Això va resultar en l’estalvi d’una gran quantitat de mà d’obra i les despeses vinculades.

Els serveis professionals en el núvol s’adapten fàcilment al panorama canviant i satisfan els nous requisits del mercat. Els proveïdors de serveis en el núvol s’han assegurat que les aplicacions es puguin configurar fàcilment, així com crear noves, en molt poc temps. Tots aquests factors ajuden a l’organització a centrar-se en la seva competència principal, que a la vegada, repercuteix en el seu creixement general. Tots els factors anteriors han estat aspectes de creixement importants pel mercat de serveis professionals en el núvol, en un àmbit global.

El creixement en l’adopció de serveis en el núvol ha augmentat la demanda dels serveis cloud professionals

Segons dades del NASDAQ, els ingressos per serveis en el núvol van créixer un 60% el 2015. A més, s’estima que el cloud computing creixerà a un ritme accelerat en els propers cinc anys, entre el 2018 i el 2023. La major adopció de software basat en el núvol ha proporcionat una sèrie de beneficis per a empreses de diverses indústries, inclosa la capacitat d’usar software des de qualsevol dispositiu, ja sigui a través d’una aplicació nativa o mitjançant un navegador.

S’estima que el 2015 es van generar més de 70 mil milions de dòlars d’ingressos del segment SaaS. Pel 2016, s’espera un canvi de l’11% en el pressupost de TI respecte al lliurament de TI tradicional a diverses versions de cloud computing com un nou model de servei. Pel 2020, s’espera que més del 65% de les empreses tinguin, almenys, la meitat de la seva infraestructura en plataformes basades en el núvol.

El núvol híbrid tindrà un alt creixement en el mercat

Durant molts anys, el núvol ha estat la preferència i l’enfoc dels responsables de la presa de decisions de TI i de les empreses, no obstant, les companyies extremadament conscients de la seguretat han dubtat en moure les seves dades i càrregues de treball al núvol. Donat que les innovacions tecnològiques i els avenços darrera dels serveis professionals en el núvol estan disponibles per a la seva implementació dins de les organitzacions, un nou model de núvol s’està posicionant en els negocis, és a dir, el núvol híbrid.

El núvol híbrid és una combinació d’un proveïdor de núvol públic amb un núvol privat, és a dir, dissenyats per ser utilitzats per una sola organització. Al permetre que les càrregues de treball es moguin entre núvols públics i privats, a mesura que canvien les necessitats informàtiques i els costos, el núvol híbrid ha portat a les empreses a aconseguir una major flexibilitat i més opcions d’implementació de dades. Aquest model d’implementació ajuda a les empreses a aprofitar les aplicacions segures i l’allotjament de dades en un núvol privat, mentre gaudeix dels beneficis de costos al mantenir les dades i les aplicacions compartides en el núvol públic. Per tant, el núvol migra les càrregues de treball entre l’allotjament públic i privat, sense crear cap inconvenient pels usuaris.

Nord-Amèrica té la major proporció de serveis en el núvol

Els últims avenços tecnològics han ajudat a l’avenç dels serveis professionals en el núvol que poden fer que els processos siguin més eficients i poden millorar significativament la precisió en diverses aplicacions. Hi ha hagut una sèrie de col·laboracions, fusions i adquisicions a Amèrica del Nord per aprofitar aquesta oportunitat.

Amèrica del Nord representa la major part del mercat global de serveis professionals en el núvol. Això es deu a l’adopció precoç de xarxes basades en el núvol pels mercats dels Estats Units. La contracció dels recursos per crear instal·lacions internes i l’augment de BYOD estan ajudant al mercat d’Amèrica del Nord a generar els ingressos més alts.

Els beneficis, com la millora de l’agilitat i la flexibilitat, així com el fet de poder implementar noves aplicacions més ràpidament, tenen importància. A més, als Estats Units, les companyies, on els empleats són més de 100, estan adoptant aplicacions basades en el núvol, i gairebé el 35% de les pimes en el país ja han implementat solucions en el núvol.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo