Notícies

El mercat global de VoIP mòbil assolirà els 165,3 mil milions de dòlars el 2028

Product User 24/08/2023
Clock icon 4 min

Segons Research and Markets, s’espera que la mida del mercat global de VoIP mòbil assoleixi els 165,3 mil milions de dòlars en 2028, con una taxa composta de creixement anual (CAGR, per les seves sigles en anglès) del mercat del 19,5% durant el període de pronòstic.

El protocol d’Internet de veu sobre mòbil (VoIP), comunament conegut com VoIP mòbil (o mVoIP), és una forma pràctica i assequible de comunicar-se a través de dispositius mòbils com telèfons intel·ligents i tauletes.

L’ús de GSM, 3G, 4G o qualsevol altres servei d’Internet en smartphones ajuda als usuaris mòbils de VoIP a interactuar de manera efectiva. Ja sigui trucant, xatejant o participant en videoconferències, els usuaris poden estalviar costos usant VoIP mòbil.

A més, degut al fet que les dades digitals es separen en paquets i cada paquet pren la ruta més curta, VoIP permet una transmissió més ràpida de dades digitals. Entre d’altres beneficis, els clients de VoIP mòbil poden beneficiar-se de roaming gratuït, missatges de text il·limitats i tarifes de trucades entrants assequibles. Al instal·lar el software de VoIP mòbil, els usuaris tenen accés als serveis de mVoIP.

Què és VoIP?

VoIP, sovint coneguda com telefonia IP, és una tècnica i un conjunt de tecnologies per oferir converses de veu i presentacions multimèdia a través de xarxes IP, inclòs Internet. La prestació de serveis de comunicacions com veu, fax, SMS i missatgeria de veu a través d’Internet, en contraposició a la xarxa telefònica pública commutada (PSTN, per les seves sigles en anglès), generalment coneguda com a servei telefònic convencional (POTS, per les seves sigles en anglès), es denomina explícitament telefonia de banda ampla.

Alguns altres noms per aquest servei són telefonia per Internet i servei telefònic de banda ampla. Els usuaris de dispositius mòbils poden usar VoIP mòbil a través del marcador integrat en el seu telèfon o una aplicació de tercers que hagin descarregat. A mida que més i més clients escullen fer trucades usant els seus smartphones o dispositius mòbils, la tecnologia ha demostrat ser avantatjosa per a moltes empreses i individus i està creixent en popularitat.

Anàlisi d’impacte de la COVID-19

La pandèmia va augmentar la quantitat de persones que treballen des de casa, el que ha augmentat la necessitat de serveis mòbils de VoIP. Aquests serveis també han guanyat popularitat a mida que més empreses busquen alternatives de comunicació assequibles. La pandèmia, en general, va augmentar la demanda de dependència digital, i és probable que aquest resultat es mantingui com la utilitat de l’abundància de dades i la disminució de les tarifes de transacció per utilitzar-los afecten la forma en què els empresaris, els legisladors i els professionals realitzen ajustaments. A més, la pandèmia és només un factor que influeix en els patrons actuals. Altres factors importants són el benestar social, el creixement econòmic sostingut, els canvis demogràfics i la responsabilitat climàtica.

Factors de creixement del mercat

1) Creixement en l’ús de dispositius intel·ligents i forta connectivitat a Internet

El mercat s’està expandint com a resultat de l’augment de la necessitat de serveis VoIP mòbils entre les empreses que busquen reemplaçar els antics serveis de xarxa i proporcionar xarxes de comunicació de major ample de banda entre les indústries. A més, s’ha desenvolupat un ecosistema habilitat pel web com a resultat de l’adopció de tecnologies intel·ligents en tots els dispositius intel·ligents. Internet d’alta velocitat també encoratja als consumidores a comprar articles intel·ligents i connectats, i els serveis mòbils de VoIP estan sent estimulats encara més per l’ús generalitzat d’arquitectures de xarxa d’alta velocitat i la caiguda de les tarifes de dades. Per tant, a mida que augmenta la demanda de dispositius connectats, impulsarà l’expansió dels requisits d’Internet i, per tant, ajudarà significativament a impulsar el creixement del mercat de VoIP mòbil.

2) Major adopció d’aplicacions innovadores i fàcils d’usar

L’augment de la popularitat de programes innovadors i fàcils d’usar com WhatsApp, que milloren la utilitat dels telèfons intel·ligents en termes de connectivitat i comunicació, augmenta la creixent demanda de serveis mòbils de VoIP. A més, donat que la tecnologia de la comunicació ha avançat, existeix una major demanda d’aplicacions creatives en el sector del comerç electrònic. Com a resultat, més persones escullen fer compres online i el mercat s’està expandint degut a una gran quantitat d’usuaris.

3) Perspectiva del sistema operatiu

Segons el sistema operatiu, el mercat de VoIP mòbil es classifica en Android e iOS. El segment d’Android va obtenir la participació d’ingressos més alta en el mercat de VoIP mòbil el 2021. La major demanda de telèfons intel·ligents amb millors característiques com realitat augmentada, pantalles hologràfiques i pantalles flexibles és responsable d’aquest creixement. Encara que aquests dispositius s’estan tornant cada cop més populars, els fabricants es diferencien contínuament mitjançant la creació de cobertes d’interfície d’usuari per brindar als usuaris una aparença mòbil única.

Panorama regional

Degut a la seva àmplia penetració d’Internet, es preveu que Amèrica del Nord exerceixi un paper important en el mercat de VoIP mòbil. A més, s’espera que l’ús d’aplicacions de missatgeria instantània incrementi la demanda del servei en la regió. De manera similar, s’espera que els sectors empresarial i educatiu de la regió avancin tecnològicament a mida que maduri la indústria de VoIP.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo