Notícies

El MWC19 se centra en la intel·ligència artificial aplicada, el 5G i els mòbils plegables

Enreach 28/02/2019
Clock icon 2 min

La ciutat de Barcelona ha tornat a ser l’epicentre de les notícies tecnològiques durant els quatre dies de celebració de la fira més important del món de la connectivitat, el Mobile World Congress. Aquest any, els protagonistes indiscutibles han estat les aplicacions del 5G (la nova tecnologia de xarxa), els mòbils plegables i la intel·ligència artificial aplicada a tot els objectes.

Segons els experts la major capacitat de computació i el 5G, anuncien una nova etapa en la connectivitat dels objectes i en la relació entre les màquines, cada cop més capaces de parlar entre elles.

El futur del control dels dispositius està en la veu

masvoz, operador de serveis intel·ligents per a empreses, ha estat present per cinquè any consecutiu al Pavelló d’Espanya en aquesta gran cita tecnològic mundial; exposant les seves soluciones de comunicacions en el núvol basades en Big Data i IA, que ajuden a les organitzacions a realitzar anàlisis predictives i obtenir informació d’alt valor, gràcies a la integració de noves tecnologies d’analítica avançada.

De fet, desenes de visitants s’han interessat per l’aposta de la companyia, centrada en la incorporació de tecnologia de Big Data basada en Intel·ligència Artificial per optimitzar el processament de dades entre les empreses i els seus clients.

Precisament, segons la companyia, aquesta unió entre el Big Data i la IA no només permetrà a les empreses obtenir informació valuosa pels seus usuaris i millorar els seus resultats, sinó que masvoz preveu que la intel·ligència artificial aplicada als assistents per veu es converteixi en la nova interfície que permeti als usuaris aprofitar els avantatges de la tecnologia i interactuar amb els seus serveis. “Aquesta tendència d’assistència per veu eliminarà poc a poc la necessitat d’interactuar amb les pantalles tàctils dels smartphones. Ens dirigim cap a un futur en el qual s’eliminarà aquesta barrera física”, explica Alfred Nesweda, CEO de masvoz.

Els assistents per veu, ja presents en aplicacions com Alexa o Siri, marcaran aquesta tendència de futur. D’aquesta manera, anirem veient com els usuaris realitzaran més trucades a través d’aquests apps. Com? Establint la trucada amb la veu i mantenint converses naturals, fins i tot sense la necessitat de subjectar el telèfon mòbil.

En aquest sentit, masvoz preveu que en menys de 10 anys, “al voltant del 30% de les trucades es realitzin a través d’altaveus o un altre tipus de dispositius intel·ligents únicament controlats per veu”, afirma Nesweda.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo