Sistemes de telefonia empresarial

Els ingressos globals per mobilitat superaran els 1,7 bilions de dòlars el 2020

Enreach 23/02/2017
Clock icon 2 min

Segons ha pronosticat la consultora IDC en un recent informe, els ingressos mundials per mobilitat continuaran creixent fins arribar als 1,7 bilions de dòlars l’any 2020, partint d’un nivell d’1,5 bilions de dòlars el 2016, el que representa un creixement del 2,2% acumulat equivalent a quaranta mil milions de dòlars. A més, en aquest creixement, el fort increment de les inversions en software jugarà un paper fonamental.

Principals impulsors del mercat de la mobilitat

Segons l’informe d’IDC, els ingressos per mobilitat provindran principalment de les compres per part dels consumidors i de les empreses, de hardware (com telèfons intel·ligents, ordinadors portàtils o tauletes) i serveis (com serveis de connectivitat). No obstant, els ingressos per software experimentaran un creixement de dos dígits fins l’any 2020, degut fonamentalment a què les empreses inverteixen en plataformes de desenvolupament d’aplicacions mòbils, aplicacions empresarials mòbils i seguretat empresarial mòbil.

Carrie MacGillivray, vicepresident de mobilitat i de l’Internet de les Coses, indica que “malgrat la creença de què el mercat de la mobilitat està madurant, encara hi ha moltes oportunitats per impulsar la despesa de l’empresa, especialment a la capa de software. Pel 2020, el mercat de software augmentarà les despeses en un 15%, impulsat pel desenvolupament d’aplicacions mòbils i les capacitats de seguretat mòbil”.

A la vegada que més de la meitat dels ingressos per mobilitat són generats per la despesa dels consumidors, el sector bancari està liderant les inversions en solucions de mobilitat, amb un pronòstic que supera els 100.000 milions de dòlars pel 2020 segons IDC.

Juntament amb la banca, la producció de béns de consum, els serveis professionals i el comerç minorista, també estan fent una forta inversió en mobilitat, mentre que la indústria de l’assistència sanitària serà la que aconsegueixi un creixement més ràpid dels ingressos (5,1%) per aquest període, seguida de les telecomunicacions, els serveis professionals i els serveis públics, tots ells per sobre del 4%.

grafico-idc

Des de la perspectiva de la mida de les empreses, les empreses grans i molt grans (amb més de 500 treballadors) superaran les inversions del mercat general, centrades en solucions mòbils que millorin la productivitat dels empleats, al mateix temps que les petites oficines amb menys d’una desena de treballadors continuaran invertint en dispositius mòbils i aplicacions com una alternativa assequible a les solucions de TI tradicionals.

Des del punt de vista regional, Àsia/Pacífic (excloent al Japó) serà el major mercat global de mobilitat en termes d’ingressos; en aquesta regió, la Xina liderarà les Inversiones amb uns ingressos estimats de 500.000 milions de dòlars pel 2020.

Els Estats Units seran la segona regió, amb un creixement previst del 4,7%, seguits per Amèrica Llatina, Orient Mitjà i Àfrica (EMEA), que també veuran un creixement dels ingressos superior al mercat general.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo