Notícies

Els treballadors remots són més o menys productius que a l’oficina?

Enreach 27/07/2021
Clock icon 4 min

Des del primer trimestre del 2020, les tendències i expectatives del treball remot han canviat. Les organitzacions no estaven preparades per a què tota la seva força laboral treballés des de casa, però gràcies a la tecnologia i la innovació, actualment el teletreball està funcionant de forma òptima per a moltes empreses.

A tot el món, cada cop més organitzacions estan adoptant horaris flexibles pels seus equips remots, el que porta a noves tendències de treball remot i ofereix més opcions als teletreballadors.

Els treballadors remotes són més o menys productius que a l’oficina?

Segons una enquesta de l’Institut Becker Friedman d’Economia de la Universitat de Chicago, el 30% dels empleats van explicar als investigadors que eren més productius i compromesos treballant des de casa. Així mateix, un estudi realitzat per Owl Labs indica que:

  • Els empleats remots estalvien una mitjana de 40 minuts diaris en els seus desplaçaments.
  • Des del 2020, els empleats s’han estat reunint per videoconferència un 50% més des de la COVID-19.
  • Durant la pandèmia, un 70% dels treballadors a temps complet estan treballant des de casa.
  • Després de la COVID-19, el 92% de les persones enquestades espera treballar des de casa almenys 1 dia a la setmana i el 80% espera treballar almenys 3 dies des de casa a la setmana.
  • El 23% dels enquestats acceptarien una retallada salarial del 10% per treballar des de casa de forma permanent.
  • El 81% dels enquestats creu que la seva empresa seguirà donant suport al treball remot després de la COVID-19.
  • El 59% dels enquestats va afirmar que seria més probable que escollissin una organització que oferís treball a distància.
Llavors, el treball remot augmenta la productivitat dels empleats?

Els números diuen que els treballadors remots són més productius en molts casos, però no en totes les situacions.

Un informe sobre el futur del treball de Upwork va trobar que el 22,5% dels gerents van indicar que la productivitat havia disminuït en comparació amb el 32,2% dels responsables de contractació que van afirmar que la productivitat havia augmentat des de que els seus empleats van començar a treballar des de casa el 2020. De fet, el seu rendiment es va incrementar en un 22%, segons un estudi de Stanford.

Mercer, una firma consultora de recursos humans i beneficis al lloc de treball, va enquestar a 800 empreses. El 94% d’aquestes organitzacions va afirmar que la productivitat laboral era igual o superior des de que els empleats van començar a treballar des de casa.

Per què els treballadors remots són més productius?

Els treballadors remots són més productius perquè no han de realitzar desplaçaments, tenen menys distraccions, més temps per a la família, una millor qualitat de vida i un millor equilibri entre el treball i la vida personal. Per tant, la satisfacció laboral és fonamental per mantenir alta la productivitat dels empleats i reduir la seva rotació.

Són més feliços els treballadors remots?

Un informe d’Owl Labs suggereix que els treballadors remots són més feliços i romanen als seus treballs per més temps degut a que tenen menys estrès, més capacitat de concentració i aconsegueixen un millor equilibri entre el treball i la seva vida personal.

Està clar que aquesta tendència del treball remot augmenta dia a dia i podria ser una clau per a la retenció d’empleats. Un altre model que també està guanyant terreny és el model de treball híbrid on els empleats estan part de la setmana treballant a l’oficina i part de la setmana a casa.

Volen els empleats tornar a l’oficina?

Una enquesta realitzada a treballadors en sis països va trobar que el 72% prefereix un model híbrid d’oficina remota i només el 12% s’estima més treballar sempre en un entorn d’oficina. A més, el 13% va manifestar el seu desig de treballar sempre des de casa si tingués l’opció.

PwC va realitzar una enquesta similar a 1.200 treballadors d’oficina dels Estats Units i 120 executius el 2020. El 73% dels enquestats va afirmar que el treball remot ha estat un èxit.

L’estudi de PwC també va trobar que al 72% dels treballadors enquestats els hi agradaria seguir treballant des de casa durant almenys 2 dies a la setmana, fins i tot quan poden tornar a l’oficina a temps complet. El 32% va afirmar que li agradaria treballar des de casa de forma permanent.

En conclusió, tant si les organitzacions estan preparades o no, el treball remot està aquí per a quedar-se almenys durant els propers anys. Sempre hi haurà qui prefereixi treballar en una oficina. Per exemple, indústries com l’alimentació, el comerç minorista i la construcció necessiten empleats que treballin a l’empresa tots els dies.

A mig i llarg termini es seguiran investigant estadístiques sobre treballadors remots. Tanmateix, s’han d’adoptar noves eines pels equips remots i desenvolupar noves estratègies per aquest nou tipus de força de treball remota.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo