Altres

Els wearables, clau en el desenvolupament de la mobilitat empresarial

Enreach 09/09/2015
Clock icon 2 min

La indústria dels wearables es perfila com un dels elements clau en el desenvolupament de la mobilitat empresarial de cara al futur, al dotar als usuaris de nous dispositius d’’ús quotidià com rellotges, ulleres i polseres, que podran transmetre la informació d’una forma senzilla.

L’’últim estudi publicat per la consultora tecnològica International Data Corporartion (IDC) sobre l’’evolució trimestral del mercat dels wearables, estima que al segon trimestre de 2015 es van comercialitzar 18,1 milions d’’unitats. Un avenç del 223,6% respecte el mateix període de l’’any anterior, quan es van vendre 5,1 milions d’unitats. Aquesta xifra consolida, a més, la tendència a l’’alça registrada a principis de l’’any.

IDC fa una menció especial a l’’irrupció del nou Apple Watch en aquest mercat, que al segon trimestre va assolir els 3,6 milions d’’unitats venudes. La consultora destaca també l’’atenció que ha aconseguit atreure l’’entrada de la marca fundada per Steve Jobs sobre aquest segment, a més del volum de vendes que suposen les seves propostes.

Creixen els nivells d’’adopció dels programes BYOD

Les empreses han anat agafant consciència de manera progressiva sobre la importància de la mobilitat i actualment aproximadament un 80% d’elles la inclou dins les seves prioritats. En resposta a aquesta tendència, solucions com la del Bring Your Own Device (BYOD) guanyen acceptació i les empreses avancen en la introducció de mesures per gestionar l’’ús dels dispositius mòbils personals per al seu ús corporatiu. Es cada cop més freqüent que els treballadors vulguin escollir el dispositiu amb el que se senten més còmodes i amb el que estan més familiaritzats, així com les aplicacions i els serveis que els ajuden a ser més productius.

Un nou escenari per la mobilitat

La creixent acceptació dels wearables, lluny de ser un producte destinat a un nínxol de mercat, contribuiran a canviar el concepte de mobilitat que tenim avui en dia, marcat per l’’ús dels smartphones. Aquests dispositius proporcionaran noves formes d’’accès a la informació, d’’interacció i de comunicació les 24 hores del dia, obrint la porta a noves dinàmiques de treball.

Tot i amb això, també plantejaran nous reptes entre els que la principal preocupació és la seguretat. Un estudi publicat per Trend Micro i realitzat entre els 800 responsables de TI a Europa i Orient Mitjà, revela que un 95% dels enquestats considera que els dispositius wearables presenten un risc per a la seguretat. En aquesta línia 9 de cada 10 empreses enquestades pensa que les polítiques de seguretat de TI o de BYOD de les seves organitzacions ha de canviar.  

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo