Notícies

El futur dels espais de treball: tendències, idees i comportaments

Enreach 19/10/2017
Clock icon 2 min

La integració de les noves tecnologies de la informació i comunicació en l’organigrama i les estratègies de les empreses ha transformat tant la forma en què es treballa com el propi espai de treball. Es tracta d’una tendència constant durant els últims anys que continuarà progressant en el futur. Tant és així, que en l’actualitat ja és possible percebre quin serà el futur dels espais de treball: tendències, idees i comportaments en el medi laboral de l’any 2030.

D’acord amb l’estudi “Fast Forward 2030: The Future of Work and the Workplace” dut a terme per CBRE Workplace, algunes d’aquestes perspectives ja resulten clarament evidents, mentre que d’altres sorgiran de manera gradual i silenciosa. En qualsevol cas, queda patent que s’estan produint importants canvis a nivell global; pel 2030, treball, cultura i creativitat seran aspectes més diversos, interconnectats i integrats.

Però en el futur dels espais de treball no només es succeeixen canvis en els espais físics dels negocis, sinó que són les persones les que comencen a reflexionar sobre el significat que la feina té a les seves vides, i com aquestes poden millorar en felicitat i qualitat en base a una major i millor integració i a la mobilitat.

El futur dels espais de treball

En aquest estudi de CBRE, un total de 220 experts, líders empresarials i joves d’Àsia, Europa i Amèrica del Nord comparteixen els seus punts de vista en relació a com impactaran aquestes tendències en l’evolució tant de les empreses com de les pràctiques de treball, del que es dedueixen quatre grans conclusions:

  1. L’impacte de la intel·ligència artificial transformarà les empreses i la forma en què les persones treballen. Tant és així, que la meitat de les ocupacions actuals seran substituïdes per nous treballs que requeriran de capacitats d’intel·ligència creativa, social i emocional, i d’una capacitat que els permeti aprofitar la intel·ligència artificial. Aquells treballs, indica aquest informe, seran immensament més satisfactoris que les feines actuals.
  1. Assolir la felicitat s’anirà consolidant com un propòsit tant o més important que l’èxit financer. I és que les organitzacions ja no necessiten només ser transparent i àgils, sinó ser autèntiques en valors i en la seva contribució real al bé social amb la finalitat d’atreure el millor talent.
  1. Pel 2030, la majoria de les transaccions immobiliàries es podran realitzar online i en temps real, el que permetrà una gestió i control més eficients dels espais de treball. El mercat immobiliari guanyarà en dinamisme a la vegada que molts espais no utilitzats passaran a formar part de l’espai disponible.
  1. Els edificis seran entorns molts més saludables i els propietaris es centraran més en la prestació de serveis i experiències millorades, i no només en l’arrendament de sentit tradicional el valor de l’edifici es desplaçarà des del valor de la renda al valor i flux dels serveis.

Així, els espais de treball i les tasques en ells desenvolupades, continuaran avançant pel camí d’una profunda transformació que ja avui en dia està sent percebuda.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo