Altres

El futur de la mobilitat empresarial en el propers 5 anys

Enreach 23/11/2017
Clock icon 4 min

La tendència a la mobilitat empresarial manté una senda de creixement constant i cada cop més accelerat, des de fa més d’una dècada. No obstant, els responsables i equips de tecnologies de la informació en cada organització fan un ús i gestió diferent dels dispositius mòbils. Per això, és interessant veure les tendències en relació al futur de la mobilitat empresarial en els propers 5 anys.

Per exemple, alguns d’ells concedeixen un protagonisme absolut a la seguretat, d’altres, en canvi, centren la seva atenció en altres àrees com l’administració de les despeses i la inversió o la millora de l’experiència dels usuaris i l’atenció al client. En aquest sentit, malgrat que cada empresa compta amb un enfoc únic, moltes de les dificultats que troben els departaments de TI a l’hora d’abordar la complexitat d’un entorn de mobilitat empresarial resulten similars.

En base a aquesta realitat, la companyia MOBI Wireless Management, LLC ha elaborat un exhaustiu informe sota el títol “Enterprise Mobility in 2017 and What Comes Next”, que desvela la situació actual del mercat de la mobilitat empresarial, així com les seves perspectives de futur. Per a l’elaboració d’aquest informe, MOBI ha consultat a encarregats de la presa de decisions de TI que lideren els programes de mobilitat global més grans del món.

Quines oportunitats i reptes enfronten els gerents de mobilitat avui en dia?

El ritme de la innovació de la indústria de la mobilitat empresarial genera el potencial necessari per una ràpida millora de l’empresa, però, de quina manera els responsables de la presa de decisions aprofiten la tecnologia mòbil per crear oportunitats comercial i avantatges competitius?

  • Els empleats que treballen en una oficina encara tenen telèfons tradicionals, però gairebé el 25% de les companyies planegen eliminar-los aviat, inclòs el 15% en els propers 12 mesos.
  • El 61% dels responsables de la presa de decisions de TI creuen que almenys la meitat de la factura mensual d’un proveïdor de serveis sense fils es gasta en excedents.
  • El 91% dels responsables de la presa de decisions de TI creu que la seva companyia té una política de mobilitat empresarial implementada àmpliament seguida pels empleats.
  • Més de la meitat dels responsables de les decisions TI ja han aconseguit implantar polítiques CYOD (‘Choose Your Own Device) i BYOD (‘Bring Your Own Device’). 
El futur de la mobilitat empresarial en els propers 5 anys

Les empreses dependran dels robots per fer tota la feina o la mà d’obra humana aprofitarà la tecnologia mòbil per descobrir una major productivitat i eficiència? El futur de la mobilitat empresarial és emocionant, donat que presenta un número virtualment il·limitat de possibilitats, pel que és gairebé impossible de predir. No obstant, els que prenen les decisions de tot el món tenen els seus ulls posats en diversos dispositius i tecnologies mòbils avançats:

  • Com a mínim el 50% dels responsables de la presa de decisions de TI esperen que els dispositius M2M i els assistents virtuals seran comuns a totes les empreses. Així mateix, els portàtils, smartphones i tauletes seran també eines essencials pel negoci.
  • El 57% dels responsables de la presa de decisions de TI creuen que els empleats tindran els seus propis assistents virtuals.
  • El 48% dels responsables de la presa de decisions de TI creuen que les solucions de Windows 10, DEP/VPP d’Apple i/o Microsoft EMS ajudaran a unificar la gestió de totes les tecnologies empresarials en una única plataforma.

Comprendre les tendències actuals de mobilitat empresarial i com les marques líders estan assegurant la tecnologia és crucial, però els esforços de transformació digital més avançats ja estan usant aquesta informació per preparar-se pels reptes de TI del demà.

Si bé cada organització s’apropa i dissenya estratègies de manera diferent pel seu futur, és important que els responsables de la presa de decisions de TI de tot el món planifiquin amb anticipació per posicionar als seus empleats per a la innovació i l’èxit a llarg termini. 

Els responsables de la presa de decisions TI creuen que la indústria de la mobilitat empresarial s’enfocarà en tres tendències clau durant els propers 5 anys: la promoció dels dispositius mòbils, la maximització dels retorns de les inversions en TI i l’automatització avançada/Intel·ligència Artificial (IA).

La mobilitat empresarial administrada amb èxit també suposa un important estalvi de costos per a les empreses, una millor comunicació amb els empleats i una major eficiència de la força de treball. Per a la majoria dels líders TI, les capacitats d’automatització de la robòtica avançada i la intel·ligència artificial possibilitaran que una reorientació dels treballadors a tasques empresarials més estratègiques.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo