El sector de la infraestructura cloud continua creixent de forma constant i a un ritme que va superar els 70.000 milions de dòlars durant l’any passat. Així ho destaca l’últim informe elaborat per Synergy Research Group que, a més, posa de manifest més interessants conclusions.
El núvol públic prossegueix el seu fort creixement
Tot i que la inversió combinada en núvol públic, núvol privat, hardware i software ha experimentat el creixement abans assenyalat, existeix una notable diferència entre el creixement del núvol privat, que s’ha vist reduït, i el creixement de la inversió en núvol públic que es manté en una xifra de dos dígits.
En aquest sentit, John Dinsdale, analista en cap i director d’investigació a Synergy Research Group, explica que “si bé la despesa en serveis i infraestructura cloud ja és enorme, encara és relativament recent la transició de les càrregues de treball de l’empresa al núvol. Això significa que l’èxit en el mercat de la infraestructura cloud és de vital importància per als proveïdors de TI, i lluitaran per maximitzar les seves quotes de mercat”.
D’altra banda, l’últim trimestre del 2016 va representar el 27% del total de les inversions en infraestructura cloud d’aquell any, mentre que el 95% d’aquesta xifra va correspondre a la combinació de sistemes operatius, emmagatzematge, servidors, xarxes i software de virtualització.
La cúspide dels proveïdors rep a un nou actor
Pel que fa als fabricants, Cisco i HPE continuen la seva lluita per liderar el mercat mundial. No obstant, a aquesta batalla s’ha sumat ara un tercer, Dell EMC. Així, cadascun d’aquests tres protagonistes ostenta una quota de mercat global de proveïdors d’infraestructura cloud molt similar en torn a l’11,5%, seguida dels ODM (fabricants per contracte), Microsoft i IBM.
Quant a segments, l’informe de Synergy Research Group conclou que HPE manté un avantatge clar en relació a servidors cloud a la vegada que reforça la seva posició en emmagatzematge. Per la seva part, Cisco manté el domini en xarxes i compta amb una línia de productes de servidor en constant creixement, i Dell EMC domina en emmagatzematge i es manté com a segon proveïdor de servidors. Finalment, la importància de Microsoft es deu sobretot al seu sistema operatiu de servidor i les seves aplicacions de virtualització, mentre que IB, consolida una posició avantatjosa en diferents segments de tecnologia cloud.