Altres

La mobilitat empresarial, pilar clau de la transformació digital

Enreach 07/09/2017
Clock icon 2 min

Cap a on es dirigeixen les noves tecnologies de la informació i com les empreses tradicionals s’estan transformant en noves empreses digitals en pro d’un futur més productiu, àgil i lucratiu, són només algunes de les qüestions a les quals tracta de donar resposta l’informe “Industry Insight 2017: A Global Perspective” elaborat per Enterprise Mobility Exchange. Entre les tendències d’aquest estudi, destaca la mobilitat empresarial.

A través de la consulta a més d’un centenar d’analistes, líders i executius de companyies de tots els sectors de la indústria a nivell global, “Industry Insight 2017” aporta una visió global de les principals tendències tecnològiques en un món que es troba cada cop més interconnectat: mobilitat empresarial, la Internet de les Coses (IoT), l’ús del núvol, seguretat mòbil, realitat augmentada, intel·ligència artificial i aprenentatge automàtic, etcètera.

La mobilitat empresarial: aquí i ara

La mobilitat empresarial és una de les tendències de més ràpid creixement, tal i com constata aquest informe, i va molt més enllà de la simple presència d’aplicacions internes de l’empresa al mòbil del treballador.

D’acord amb les dades donades a conèixer, tot i que les empreses porten dècades buscant incrementar l’eficiència a través de la mobilitat, els avenços succeïts durant els últims anys eclipsen tot l’anterior. I això és degut principalment a la proliferació de dispositius mòbils (portàtils, smartphones, tauletes…). Tant és així que ara “és el moment d’enfocar-nos únicament en els mòbils”.

I tot i que és cert que existeix un gran percentatge de ressaguers, la mobilitat empresarial és un pilar clau de la transformació digital. De fet, el 61% dels enquestats admet que la mobilitat continua sent una prioritat creixent, i pel 27% ja és una prioritat absoluta a la seva organització.

El ràpid ascens cap al núvol

No fa molt temps que la idea d’emmagatzemar informació privada o corporativa al centre de dades d’un tercer era considerada, com a poc, una idea extravagant. No obstant, actualment, constitueix la base de moltes de les noves empreses digitals.

Tant és així que, segons l’enquesta d’Enterprise Mobility Exchange, el núvol és la primera opció pel 46% dels executius de TI quan se’ls demanda que indiquin les seves tres principals necessitats tecnològiques empresarials pel 2017.

Realitat augmentada i intel·ligència artificial

Una altra de les tendències de més ràpid creixement constatada per aquest informe és la realitat augmentada, que està sent adoptada més ràpid que la realitat virtual i està millorant la productivitat dels treballadors equipats amb dispositius mòbils. La raó bàsica d’aquest creixement?

“La realitat augmentada es mou més ràpid que la realitat virtual, especialment en els negocis, perquè no necessita hardware addicional com auriculars i aquestes coses”, explica Je Wallace, fundador i president de Global Kinetics.

L’increment de la mobilitat empresarial, la migració al núvol i la realitat augmentada (juntament amb l’aprenentatge automàtic) són només tres de les tendències clau en la transformació digital de les empreses en temps real, en el segon semestre de 2017, i que marcaran el futur de les empreses digitals.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo