Altres

La ultramobilitat, una nova tendència de teletreball a tenir en compte

Enreach 03/01/2018
Clock icon 2 min

En un context on el 68,8% de les empreses ja ha implementat, està desenvolupant o ha començat a definir una estratègia de mobilitat fruit d’una decisió estratègica que afecta a tota la companyia en un 46% dels casos, neix el concepte de la ultramobilitat.

La ultramobilitat és una solució destinada a dotar als treballadors digitals d’un espai de treball adaptat a les seves noves necessitats i fer front a molts dels reptes amb què es troben les empreses per assolir l’èxit en la transformació digital.

Les empreses estan avançant cap a aquest concepte en què cada empleat tingui un dispositiu mòbil com a únic element del lloc de treball per operar amb ell de manera autònoma en mobilitat, o projectar sobre una pantalla i teclat com a lloc fix, fent ús d’un escriptori virtual.

Segons les dades de l’informe “Tendències d’Ultramobilitat a Espanya”, realitzat per IDC Research a Espanya, el nombre d’empreses que veuen la mobilitat com una part integral de les seves estratègies TIC augmenta progressivament i això té el seu reflex en l’increment de les forces de treball mòbils, que el 2016 ja ascendien a 8,7 milions de treballadors.

La ultramobilitat, nova tendència del teletreball a les empreses

Les tres claus de la ultramobilitat són: el nou lloc de treball digital, la mobilitat i la virtualització. Segons la consultora, les empreses necessiten adaptar-se al nou entorn econòmic, àgil i canviant, així com a les noves necessitats dels treballadors digitals.

En aquest punt, l’informe indica que el treballadors d’avui necessita tenir la possibilitat de treballar des de qualsevol lloc (72,3%), accedir a la informació en qualsevol moment (60,9%) i tot això en un entorn segur (47,5%). 

El document sosté també que les solucions de mobilitat arriben a una major maduresa quan s’uneixen a iniciatives de virtualització del lloc de treball, que simplifiquen la gestió i faciliten la seguretat en un entorn aïllat. Un 60,8% de les empreses enquestades ja ha implementat, està desenvolupant o ha començat a definir una estratègia de virtualització.

IDC Research Espanya també posa de relleu que la seguretat és el principal repte tant de la mobilitat com de la virtualització del lloc de treball davant la possible pèrdua o robatori de dades sensibles, la infecció de virus o l’accés no autoritzat a dades.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo