Sistemes de telefonia empresarial

Les 3 últimes tendències en la política de mobilitat empresarial BYOD

Enreach 08/02/2018
Clock icon 3 min

Les polítiques ‘Bring Your Own Device’ (BYOD) són ja habituals dins de les organitzacions empresarials. Malgrat les preocupacions per aspectes com les possibles mancances de seguretat, la gestió interna o l’administració de dispositius, les empreses estan descobrint que els avantatges de BYOD superen als desavantatges. En aquest sentit, la consultora Markets and Markets ha definit les 3 últimes tendències en la política de mobilitat empresarial BYOD.

Així, segons l’estudi, les empreses nord-americanes són líders en allò que està a punt de convertir-se en un moviment global cap a BYOD. Markets and Markets afirma que les taxes d’adopció de BYOD als Estats Units eren del 36% a principis de 2017 i que arribaran al 50% a començaments de 2018.

Quins són els avantatges de BYOD pels empleats?

Segons una investigació de Sapho, el treballador estalvia uns 81 minuts per setmana en productivitat a l’emprar el seu propi dispositiu a la feina, i el 78% dels empleats afirma que les polítiques BYOD recolzen un millor equilibri entre la vida laboral i personal. Aquest informe també destaca que un pla BYOD suposa un estalvi per a les organitzacions de 1.300 dòlars a l’any en costos de dispositius i software. La combinació de tots aquests factors està impulsant a les empreses a definir estratègies per a la implementació de polítiques BYOD.

Les 3 últimes tendències en la política de mobilitat empresarial BYOD

La innovació i les tendències emergents ajuden a les organitzacions a apropar-se a un entorn de treball ideal en què els empleats empren els seus dispositius personals per augmentar la productivitat i minimitzar els costos i els riscos de seguretat. Tenint en compte aquests reptes, s’han pogut definir les 3 últimes tendències en la política de mobilitat empresarial BYOD:

1.- Costos administrats a través de solucions en el núvol

Els costos de les polítiques BYOD són considerablement més baixos que les xarxes de dispositius propietat de l’empresa. Cada cop més, les organitzacions empren solucions en el núvol per gestionar BYOD, ja que aquestes proporcionen serveis escalables que són més rendibles i no compten amb cap hardware addicional o de seguretat per administrar.

Aquests serveis basats en el núvol també simplifiquen l’administració i el manteniment de TI de l’empresa. El núvol també es preveu com una solució per proporcionar un millor emmagatzematge de dades pels treballadors de l’empresa. Així, aquestes solucions en el núvol tenen dos beneficis clau: els empleats obtenen accés a l’espai d’emmagatzematge sense restriccions per les especificacions dels seus dispositius, i al mateix temps tenen una seguretat addicional per a les dades.

2.- Transició al control de dispositius

El 2018, les solucions unificades d’administració de control de dispositius oferiran la capacitat d’administrar dispositius mòbils i desktop, així com d’altres actius de TI, incloses les aplicacions corporatives. Aquestes solucions simplificaran els processos d’administració de TI i oferiran una major flexibilitat en la integració d’aplicacions i software i reforçaran la seguretat dels dispositius.

3.- Millora de la seguretat, impulsat per la Intel·ligència Artificial (IA)

La seguretat és sempre el major repte al qual s’enfronten els dispositius BYOD. L’activitat de l’usuari és la causa més comuna d’infraccions de seguretat, però els departaments de TI també poden veure’s afectats per la inclusió de molts dispositius, sistemes operatius i versions de software diferents que existeixen simultàniament en un únic entorn empresarial.

No obstant, el 2018 marcarà el principi de la seguretat a les polítiques BYOD a una escala que les empreses no havien vist fins ara gràcies a l’aprenentatge automàtic i la Intel·ligència Artificial (IA), que permetran descobrir malware no detectat i d’altres possibles vulnerabilitats.

En conclusió, moltes empreses consideren que BYOD és la millor opció per a l’administració de dispositius mòbils empresarials. Tenint en compte els múltiples esforços que s’estan duent a terme per desenvolupar un millor software i seguretat BYOD, l’adopció d’aquesta política de mobilitat empresarial seguirà creixent en els propers anys.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo