Sistemes de telefonia empresarial

Les empreses obtindran la meitat dels serveis TI al núvol el 2017

Enreach 14/02/2017
Clock icon 2 min

Les empreses obtindran la meitat dels serveis TI al núvol el 2017

Un estudi estadístic elaborat per Interop ITX sota el títol “2017 State of the Cloud”, avalua com s’està efectuant la transició cap a solucions basades en el núvol, i quines seran les properes innovacions clau.

Recent iniciat l’any 2017, l’adopció de solucions de tecnologia basades en el núvol per part de les empreses continua el seu imparable creixement. I a mesura que l’ús del núvol públic es converteix en un fet, els líders de tecnologies de la informació han d’aprendre a “moure’s” en aquest estat de transició a la vegada que aposten per eines i mètodes de gestió millorats.

El núvol públic comença a guanyar al núvol privat

Durant els últims quatre anys, l’ús de la “virtualització o núvol privat” ha caigut notablement, passant del 52% el 2012 al 40% el 2016, mentre que la Infraestructura com a Servei (IaaS), l’alternativa pública, gairebé es va duplicar, augmentant des del 30% fins el 57%, un fet que des d’Interop consideren “especialment significatiu” donat que molts dels participants a l’estudi encara treballen en entorns de TI bastant tradicionals. Per constatar aquesta tendència, dos fets més:

  • Només el 28% espera utilitzar la virtualització i el núvol privat en nous projectes durant el proper any.
  • En dos anys, s’ha duplicat el nombre d’enquestats que espera obtenir la meitat o més dels serveis de TI del núvol.

Aquesta transició des del núvol privat cap al núvol públic està impulsat per tres factors essencials: escalabilitat, rendiment i millor i més ràpid accés als recursos. Tres aspectes molt difícils d’aconseguir en els entorns tradicionals de TI, i que aporten notables beneficis comercials.

I què passa amb el núvol híbrid?

El 2016, el núvol híbrid, que permet que les aplicacions s’executin parcialment en un “núvol privat”, i parcialment, en un núvol públic, ha gaudit d’un gran protagonisme. No obstant, tot i que en teoria el núvol híbrid sembla una bona idea, sobretot, per llançar fàcilment màquines virtuals o per executar aplicacions específiques amb alguns components en el núvol privat i altres en el núvol públic, a la pràctica suposa més frens que avantatges, especialment en allò relatiu a la latència, les connexions caigudes entre els dos núvols, i a qüestions de seguretat.

Així, de la mateixa manera que baixa l’ús del núvol privat, també ho fa l’ús del núvol híbrid.

Juntament amb la major importància i creixement del núvol públic sobre el núvol privat i el núvol híbrid, uns altres aspectes clau en aquesta transició que s’accentuarà al llarg del 2017 són tractats en aquest informe de forma detallada: la pròpia gestió i administració del núvol d’una banda, i el control de la seguretat i els costos de l’altra.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo