Notícies

Les principals tendències tecnològiques del 2017

Enreach 30/03/2017
Clock icon 3 min

En una realitat en què la tecnologia està irrompent i transformant el mercat de manera contínua i constant, l’Informe de “Tendències Tecnològiques 2017” elaborat pel Future Institute Today descriu amb minuciositat les tendències tecnològiques emergents que influiran al llarg dels propers mesos en àrees tan diverses com els negocis, l’educació, la política o el govern, entre d’altres.

Aquest informe constitueix una poderosa eina per a les organitzacions, una sort de senyal d’alerta avançada que permetrà que prenguin un cert avantatge integrant aquestes noves tendències en el seu pensament estratègic amb l’objectiu d’ajustar de forma més eficaç i eficient la seva planificació, les seves operacions i el seu model de negoci. Obviar aquestes tendències pot conduir a les empreses a una situació de risc en tant que podria comprometre el seu avantatge competitiu i el seu creixement futur al no ser capaces de reaccions davant les transformacions que la tecnologia està impulsant en el mercat.

L’informe de “Tendències Tecnològiques 2017” és extens pel que requereix d’una dedicació exclusiva i minuciosa. No obstant, a continuació, detallarem cinc dels aspectes més importants:

  1. Importància clau de la Intel·ligència Artificial. La IA s’integrarà en gairebé tots els nivells de la presa de decisions de les organitzacions i es converteix en un element clau a la majoria de tendències descrites a l’informe. La raó no és un altra que les seves múltiples facetes d’aplicació i els variats i abundants beneficis reportats: aprenentatge automàtic, automatització de processos humans, monitorització de ciberseguretat, aprenentatge en temps real, etc.
  1. Informàtica Cognitiva. El major exemple és la plataforma Watson d’IBM, un sistema cognitiu que ja està ajudant a metges, científics, enginyers, advocats i altres professionals a curar malalties, personalitzar el servei al client, millorar l’anàlisi de dades, o descobrir tendències i patrons que ajudin a les empreses a obtenir avantatges competitius. Així, el 2017, la computació cognitiva donarà un salt endavant després del llançament de la xarxa Cognitive Horizons d’IBM, una xarxa col·laborativa i d’elit dedicada a accelerar el progrés en el camp de la informàtica cognitiva.
  1. Adopció massiva de bots i agents virtuals por part de les grans marques, especialment enfocats a l’atenció al client i a les interaccions de màrqueting, automatitzant les consultes més freqüents i senzilles que realitzen els clients, de tal forma que els agents es puguin centrar en les consultes més complexes que precisen de la interacció humana i de respostes més creatives.
  1. La innovació assolirà cotes mai vistes, ja que creix a un ritme exponencial on la tecnologia assenta les bases de la següent. La major prova d’això és que aquest informe recull un 85% més de tendències tecnològiques que l’informe de l’any anterior.
  1. Major creixement del Big Data a mesura que les organitzacions vagin prenent consciència de què tota aquesta informació obtinguda resulta crucial per impulsar el creixement econòmic. Així, les empreses demandaran més i millors eines analítiques, i també nous experts professionals fins ara desconeguts com el “científic de les dades”.

Aquestes són només algunes de les 158 tendències tecnològiques donades a conèixer per aquest informe de cara al 2017. Sens dubte, només un cop d’ull a la superfície d’un any que promet ser apassionant en l’àmbit de la tecnologia.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo