Sistemes de telefonia empresarial

El mercat del núvol híbrid augmentarà més d’un 30% en els propers cinc anys

Enreach 21/03/2017
Clock icon 2 min

Un recent informe elaborat per la firma d’anàlisi Infoholic Research sota el títol “Worldwide Hybrid Cloud Computing Market Forecast 2016-2022” confirma que la majoria de les organitzacions del món apostaran pel núvol híbrid durant els propers cinc anys, de forma que aquest mercat aconseguirà un creixement del 34,3% a l’any 2022.

A nivell mundial, una de les raons primordials per les quals les empreses estan optant per les tecnologies de núvol híbrid és degut a què l’estalvi de costos i de coneixements tècnics els permeten centrar-se en allò que realment importa, el seu negoci principal. Les empreses compten amb el seu núvol privat, no obstant, en moments puntuals (fort càrrega de treball, projectes extra…), poden connectar-se al núvol públic i canviar fàcilment les seves dades i aplicacions no crítiques per reduir el tràfic web. D’aquesta manera, a més, són capaces de combinar el control i la seguretat que confereix el núvol privat, amb l’escalabilitat i la flexibilitat del núvol públic.

Un altre dels grans avantatges del núvol híbrid és que es pot aplicar a qualsevol indústria, incloent els sector de l’energia, telecomunicacions, entreteniment, serveis financers, béns de consum, venda al por menor, transport, logística, salut i medicina, computació complexa, govern, educació, analítica, etcètera.

És per això que durant el proper lustre s’assistirà a una “explosió en l’ús del núvol híbrid”, ja que aquest ajuda a les organitzacions a estalviar costos en infraestructura i suport d’aplicacions. En aquest sentit, l’informe d’Infoholic Research estima un creixement mitjà anual del 34,3% durant els cinc anys compresos entre el 2016 i el 2022, si bé les regions de l’Àsia-Pacífic i Amèrica del Nord creixeran per sobre de la mitjana. A més, gairebé el 82% de les empreses ja compten amb una estratègia de núvol híbrid per a l’any 2018, mentre que el 60% ho està planificant per a l’any 2020.

Per sectors econòmics, seran les telecomunicacions i les indústries de tecnologies de la informació les que experimentaran un major creixement, a l’hora que, entre les diferents solucions oferides, serà el segment de l’arquitectura d’aplicacions la que tingui un paper més destacat en el mercat del núvol híbrid.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo