Sistemes de telefonia empresarial

El mercat de la mobilitat empresarial arribarà als 353,10 mil milions de dòlars el 2023

Enreach 27/09/2018
Clock icon 3 min

Segons Research and Markets, es preveu que el mercat de mobilitat empresarial experimenti una taxa de creixement anual composta del 20,62% fins el 2023, arribant als 353,10 mil milions de dòlars. La creixent adopció de dispositius intel·ligents, la necessitat de millorar la comunicació entre el personal i augmentar la productivitat i la tendència cap a l’automatització impulsaran la demanda de solucions de mobilitat durant els propers cinc anys.

Per què creix el mercat de mobilitat empresarial?

Els empleats realitzen les seves activitats diàries amb l’ajuda de dispositius mòbils o accedint a serveis en el núvol. Així mateix, cada cop augmenta més la necessitat dels empleats d’accedir a dades segures fora de l’organització. La mobilitat empresarial augmenta la productivitat dels empleats mentre usen els seus propis dispositius, ja siguin tauletes, smartphones o ordinadors portàtils. Segons l’informe de Research and Markets, les àrees clau d’aplicació de la mobilitat empresarial inclouran la gestió de relacions amb els clients, la planificació de recursos empresarials, la gestió de la cadena de subministrament, l’automatització de la força de vendes, la reserva de comandes, el servei de facturació i servei de camp i les aplicacions de gestió del temps.

D’altra banda, la consultora Global Market Insights senyala que els dispositius mòbils s’adopten cada cop més degut a diversos avantatges, com l’accés a Internet, la informació personalitzada i les dades empresarials. Es requereix que les empreses administrin els dispositius mòbils, l’espai de treball, el contingut mòbil i les aplicacions per minimitzar l’excés d’informació, aplicacions i dispositius a les empreses. També s’espera que la implementació en augment de les aplicacions mòbils augmenti la necessitat de controlar la seguretat, les dades i la versió de les aplicacions.

Segons l’informe de la consultora, cal destacar que les oportunitats de creixement potencial pel mercat de gestió de la mobilitat empresarial inclouen la creixent adopció de la tecnologia basada en el núvol i la tendència creixent de BYOD.

Quines eines de gestió incrementen la seguretat?

Segons Global Market Insights, eines de gestió com Mobile Application Management (MAM), Mobile Information Management (MIM) i Mobile Device Management (MDM) ajuden a enfortir la seguretat de les solucions de mobilitat de les empreses. La Gestió d’Aplicacions Mòbils (MAM, en les seves sigles en anglès) controla les aplicacions que es necessiten; la Gestió d’Informació Mòbil (MIM, en les seves sigles en anglès) assigna només aplicacions aprovades per accedir i transmetre les dades corporatives; i la Gestió de Dispositius Mòbils (MDM, en les seves sigles en anglès) poden bloquejar els dispositius mòbils.

Amb l’adopció cada cop major d’aquestes tecnologies, els proveïdors han començat a personalitzar-se mitjançant l’addició de característiques MIM o MAM a MDM. Aquestes solucions són crucials, ja que molts treballadors treballen des de casa i/o necessiten viatjar regularment per temes de negocis. A més, ofereixen una solució d’habilitació mòbil flexible i completa que gestiona amb fermesa tauletes i telèfons intel·ligents.

Reptes futurs del mercat de mobilitat empresarial

S’espera que el sector de les telecomunicacions i les TI faci front a reptes relacionats amb passar d’usar un navegador a l’ús d’aplicacions natives, així com a introduir un conjunt de dispositius mòbils en els quals serà necessari incrementar les mesures de seguretat per part de les organitzacions. A més, és probable que el canvi de les aplicacions a l’entorn del núvol i l’accés amb l’ajuda de dispositius mòbils augmenti la demanda. Gràcies a les solucions de mobilitat empresarial, les organitzacions poden millorar les seves habilitats de presa de decisions, l’eficiència operativa amb l’ajuda de dades en temps real i l’accés remot als recursos operatius com sistemes, administració de contingut i aplicacions.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo