Notícies

Més de la meitat dels empleats treballaran de forma remota el 2020

Enreach 14/03/2017
Clock icon 2 min

La forma en què treballem està canviant cap a una major dispersió geogràfica; el treball remot és un fet que va en augment, i això requereix que els administradors estiguin preparats amb les habilitats i les tecnologies necessàries que els permetin dirigir equips de treball els membres dels quals es trobin en diferents punts del país, fins i tot del món, i als quals gairebé mai veuen en persona.

Aquest augment del treball remot, especialment impulsat per la major integració de les economies nacionals i la supressió de les barreres al lliure comerç, aporta una àmplia varietat de beneficis tant per al treballador individual com per a l’empresa, que a la seva vegada contribueixen encara més a la multiplicació dels equips dispersos. De fet, durant la Cimera Mundial de Líders de Londres, més d’un terç dels executius van manifestar que esperen que de cara a l’any 2020, més de la meitat dels seus empleats a temps complet estiguin treballant de forma remota.

Així, els administradors ja s’acostumen a la idea que no veuran al seu personal de forma regular (en alguns casos, mai els veuran), i tot i que alguns treballaran des de casa a pocs quilòmetres dels seus col·legues, mentre d’altres ho fan a milers de quilòmetres de distància amb un fus horari diferent, la realitat és que moltes de les habilitats utilitzades per a gestionar un equip de treball local continuaran sent importants per administrar aquests nous equips de treball remots i dispersos.

Les diferències derivades de la localització geogràfica hauran de ser superades pels líders d’aquests equips amb l’objectiu de mantenir el seu grau de rendiment i els seus resultats. Estem, per tant, davant d’una fase on sorgeixen nous reptes que precisen de solucions concretes.

En aquest sentit, un estudi elaborat per la firma ILM sobre l’experiència en aquest nous equips de treball remot i dispers conclou que:

  • Els membres que treballen a major distància apreciaran més els beneficis del treball remot.
  • Els membres que treballem més a prop són més propensos a destacar els problemes derivats del treball remot.
  • La majoria dels equips de treball remot es reuneixen físicament com a mínim una vegada al mes.
  • Pel 84% de treballadors, la millora de l’equilibri entre vida laboral i personal és el gran avantatge del teletreball.
  • Com a principals inconvenients es destaquen: mantenir la disciplina de feina (88%), malentesos a l’hora de donar/rebre instruccions (88%) i sobrecàrrega de la bústia de correu electrònic (83%).
  • El benestar mental derivat de l’aïllament i la soledat es planteja com un dels majors factors de risc.
Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo