Sistemes de telefonia empresarial

Per què les empreses haurien d’implementar una política BYOD?

Enreach 14/11/2019
Clock icon 5 min

Els avenços tecnològics i l’aparició d’una força laboral jove i experta en tecnologia, van aplanar el camí pel sorgiment de noves tendències en el lloc de treball. Entre les tendències més populars en els últims anys es troba BYOD o Bring Your Own Device. BYOD és una política que les organitzacions estan adoptant cada cop més i que encoratja als empleats a treure i usar els seus propis dispositius a la feina.

Aquesta tendència va guanyar prestigi recentment amb l’ús generalitzat de dispositius mòbils, la familiaritat dels empleats amb les últimes tecnologies i la seva disposició a treballar de forma remota (teletreball). Segons un estudi, el 61% de la generació Y i el 50% dels empleats majors de 30 anys creuen que les eines tecnològiques que utilitzen en la seva vida quotidiana són més efectives que les proporcionades pels seus departaments de TI.

La definició de BYOD canvia constantment a mesura que les organitzacions s’adapten progressivament a les noves dinàmiques en el lloc de treball. Per exemple, BYOT (Bring Your Own Technology), BYOA (Bring Your Own Application) i BYOS (Bring Your Own Software). El que aquestes polítiques tenen en comú és la disposició de les empreses a ser més flexibles al permetre que els seus empleats treballin amb les seves pròpies eines, ja sigui hardware o software.

En un entorn de treball modern, un empleat espera usar el seu propi ordinador, portàtil, dispositiu mòbil o tauleta per realitzar les seves activitats diàries. D’altra banda, aplicacions de xat també són emprades progressivament pels departaments per comunicar-se i col·laborar diàriament.

Quins són els beneficis d’implementar una política BYOD?
1) Estalvi de costos

El cost de comprar hardware i software de TI representa una gran part del pressupost d’una empresa. Segons Gartner, s’espera que la despesa global en TI creixi un 3,2%, és a dir, de 3,7 trilions de dòlars el 2018 a 3,8 trilions de dòlars el 2019. No s’espera que aquest creixement es desacceleri, ja que a mesura que les noves tecnologies estan arribant a l’oficina, més pressió hi ha en les empreses per a la seva implementació.

L’adopció d’una política BYOD, per tant, permetrà a les empreses reduir la despesa en tecnologies empresarials i capacitació. Segons un informe de Cisco, l’estalvi de costos por arribar a 350 dòlars per empleat/any, amb programes reactius que redueixen la despesa fins a 1.300 dòlars per empleat/any. Això pot tenir un efecte positiu, especialment en les PIMES, que compten amb pressupostos més limitats.

2) Una força laboral més compromesa

La nova generació de treballadors (Millennials i Generació Z) espera horaris de treball flexibles i poder treballar des de diferents llocs. Això requereix eines d’alt rendiment similars a les que usen en la seva vida personal. La incapacitat de proporcionar aquestes eines o imposar-ne de noves, pot tenir un impacte negatiu en el seu nivell de compromís i benestar.

Una política BYOD ajuda a mantenir compromesa a la seva força laboral i els hi permet mantenir un equilibri saludable entre la feina i la vida personal, ja que treballaran amb dispositius i solucions amb els quals estan familiaritzats. De fet, segons un estudi d’investigació realitzat pels serveis de recerca d’IDG, el 78% dels empleats creu que usar un sol dispositiu els ajuda a equilibrar la seva vida personal i professional.

3) Més control

L’absència de polítiques flexibles i una estratègia i visió clara de TI poden conduir a pràctiques no desitjades en el lloc de treball. Si els empleats no veuen un valor real en els sistemes i eines que tenen, tendeixen a usar els seus però sense el coneixement del departament de TI. Això pot derivar en complicacions en les empreses, des de la incapacitat del departament de TI per controlar el software en ús fins els problemes de compliment i els costos associats amb la pèrdua de dades.

Adoptar una política BYOD pot reduir aquestes complicacions. Al final del dia, els empleats seguiran emprant els seus propis dispositius, independentment de les seves polítiques de TI. De fet, segons un estudi de Microsoft, el 67% de les persones usen els seus dispositius personals a la feina, independentment de la política oficial de BYOD de l’organització. L’estudi també va trobar que els empleats (especialment els Millennials) tenen la tendència d’usar els seus dispositius fins i tot dins de companyies amb estrictes polítiques de TI.

Això significa que la millor opció per a les empreses és escoltar a la seva força laboral i ser flexibles en el seu enfoc. D’aquesta manera, poden controlar adequadament tant el hardware com el software en ús i estar en condicions de planificar apropiadament les estratègies de TI a llarg termini.

4) Més productivitat

Donar als empleats la llibertat d’usar els seus propis dispositius i treballar des de qualsevol lloc pot augmentar la seva productivitat. Segons un estudi de BT Global Services, el 42% dels empleats que usen els seus dispositius personals diuen que la seva productivitat ha millorat.

Un altre estudi realitzat per BMC afirma que els empleats de BYOD són més productius amb 2 hores addicionals diàries i 20 correus electrònics més.

5) No és necessària una formació específica

Al presentar una nova tecnologia a la seva força laboral, els departaments de TI sovint s’enfronten als mateixos reptes. Una part dels empleats té més dificultats per aprendre la tecnologia i l’altra probablement tingui millor tecnologia pròpia. Ambdues parts necessiten capacitació intensiva per aprendre a usar-la i, sovint, confien en el departament de TI per respondre a les seves preguntes. Una política BYOD pot minimitzar la capacitació, ja que els empleats estan familiaritzats amb els seus propis dispositius i això permet als equips de TI concentrar-se en tasques més estratègiques.

El software i l’aplicació són polítiques que van en augment amb el pas dels anys. Tot i que aporten innumerables beneficis a una organització, poden plantejar certs problemes, especialment en termes de seguretat i compliment. Una política BYOD ben pensada i implementada que tingui en compte la naturalesa de l’empresa, els dispositius permesos i les aplicacions disponibles mitigarien aquests riscos i ajudarien a comprometre’s i retenir a la seva força laboral.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo