Sistemes de telefonia empresarial

Principals tendències cloud pel 2017

Enreach 04/04/2017
Clock icon 2 min

El Cloud Computing, o “el núvol”, s’està convertint en l’autèntic motor de la transformació digital i de la innovació per a milers d’empreses i institucions. I tot i que pràcticament totes les companyies enquestades estan fent ús del núvol, el cert és que només ho fan a determinades àrees del seu negoci. Així ho indica una enquesta realitzada per IBM entre més d’un millar d’executius de 18 indústries.

La gran notícia que confirma la importància del cloud computing en aquest procés de transformació digital de les empreses és que el 78% de les companyies participants en aquest estudi compta amb iniciatives en el núvol coordinades o totalment integrades, enfront el 34% de l’any 2012, fet que sens dubte es deu als beneficis aportats per la integració de la infraestructura local amb el núvol.

I en aquest context, IBM ha identificat les que són les cinc principals tendències cloud pel 2017:

  1. El cloud computing “serverless” (sense servidor) elimina la complexitat i el cost del desenvolupament d’aplicacions en tant que l’ús dels servidors físics i virtuals es fa totalment invisible als desenvolupadors. Això redueix el temps de desenvolupament i per extensió, també el cost, donat que cada cop més empreses voldran aprofitar els seus beneficis.
  1. El cloud computing impulsa i facilita la seguretat. Els atacs i les amenaces de seguretat persisteixen, no obstant, els proveïdors estan invertint cada cop més en millorar la seguretat. I el 2017, les noves capacitats cognitives seran la clau de la millora de la seguretat en el núvol.
  1. La transformació cultural accelera la migració cap al núvol. La major adopció del núvol per part de les empreses estimula una transformació de la cultura que concedeix prioritat a la llibertat d’experimentació, la col·laboració i l’experiència d’usuari.
  1. L’aplicació de blockchain (primera plataforma global i P2P per a transaccions personals i comercials) dotarà de major veracitat i confiança a les cadenes de valor a través del núvol.
  1. El núvol impulsarà el creixement de la computació cognitiva, sistemes d’anàlisi intel·ligents amb suport d’intel·ligència artificial capaços d’aprendre, comprendre i fins i tot raonar. Així, les anomenades “dades fosques” (el 80% de les dades del món) que ara romanen inutilitzables, no estructurades i invisibles a l’anàlisi, començaran a veure la llum gràcies als sistemes cognitius a través del núvol.

I, a més, al llarg del 2017, IBM estima que:

  • El núvol públic es convertirà en el principal vehicle de lliurament per a la majoria d’adopcions cloud.
  • La major agilitat i rapidesa es mantindrà com a principal motor de negoci per al núvol.
  • Augmentarà la tendència de les empreses a desfer-se de la infraestructura local.
  • Les indústries més “tradicionals” migraran al núvol a mesura que d’altres donin el primer pas.
Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo