Altres

Quines estadístiques mostren el veritable impacte de les videoconferències?

Enreach 13/05/2021
Clock icon 4 min

Entre l’augment de la utilització de diferents tecnologies impulsades el 2020, la videoconferència s’ha situat al centre d’atenció. Abans de la pandèmia, les reunions per vídeo sovint eren considerades un últim recurs, ja que les reunions en persones seguien sent l’estàndard d’or.

Tot això va canviar amb l’arribada de la COVID-19, quan, en només una setmana al març, a l’inici dels confinaments, usuaris de tot el món van descarregar un rècord de 62 milions d’aplicacions de videoconferència.

Per suposat, el correu electrònic segueix sent un dels mètodes preferits de comunicació al lloc de treball, a més del telèfon i els missatges de WhatsApp. Tot i així, diversos estudis mostren que actualment la gran majoria de les empreses i els empleats estan optant per la videoconferència per mantenir reunions d’equip.

Per què la videoconferència ha arribat per quedar-se?
1) El 93% de la comunicació és no verbal

Hi ha molts aspectes que les paraules per si soles no poden expressar. Ser capaç d’escoltar inflexions tonals i d’altres matisos vocals pot fer que el telèfon sigui més efectiu que les comunicacions basades en el text, però encara sol faltar una gran part de la imatge, específicament el llenguatge corporal.

Els experts estimen que fins el 93% del significat impartit quan ens comuniquem procedeix de senyals no verbals. Si bé el to vocal és de fet part d’això, la major comprensió es deriva del llenguatge corporal, incloses les expressions facials, la postura i d’altra informació visual.

Quan podem veure a la persona amb qui estem parlant, els psicòlegs diuen que inconscientment interpretem senyals com la concordança entre la veu, la cara i el llenguatge corporal d’una persona de manera més integral. En combinació, aquestes fonts d’informació fan que sigui més fàcil discernir el que realment està passant, ajudant-nos a respondre de manera adequada o a buscar claredat quan els senyals estan en conflicte.

2) El 87% dels empleats es senten més connectats amb els seus equipaments

La necessitat de la distància social ha fet del 2020 i el que portem del 2021, un període de temps d’aïllament per a moltes persones, i desconnectades del centre de la vida d’oficina; per tant, les relacions amb els companys de feina són una àrea que s’ha vist afectada.

Aquesta manca de connexió no només suposa un detriment de la satisfacció i el benestar dels empleats. Quan es considera que la col·laboració depèn de la màgia interpersonal dels companys d’equip que treballin junts, es podria córrer el risc d’erosionar la productivitat i la innovació.

Si bé existeix una confiança i una compenetració naturals que s’obtenen al treballar en estret contacte personal de forma regular, encendre la càmera pot ser una forma fonamental de superar la distància física. De fet, el 87% dels treballadors informa que es senten més connectats amb els seus equips quan usen aplicacions de videoconferència.

3) El 66% dels candidats prefereixen un procés d’entrevistes que inclogui vídeo

Les videoconferències no són només per a la col·laboració. Les mateixes coses que fan del vídeo una eina important per fomentar les connexions entre els empleats existents també el converteixen en una part clau del procés de contractació.

Segons una investigació, dos terços dels candidats a llocs de treball prefereixen les entrevistes per videoconferència. Fer que una entrevista sigui una part inicial del procés és una forma d’aprofitar els beneficis no verbals del vídeo sobre els canals no visuals, el que ajuda tant als gerents de recursos humans com als candidats a avaluar l’ajustament mutu al principi del procés, abans que cada banda inverteixi el seu temps i recursos.

4) El 55% de les empreses espera seguir amb el treball remot després de la COVID-19

Tant les organitzacions com els empleats han descobert que el treball remot és una experiència tan positiva que el 55% de les empreses esperen convertir-lo en una opció permanent, ja sigui a temps complet o híbrida.

Això vol dir que molt després del coronavirus, hi haurà una necessitat continuada que les empreses abordin alguns dels desafiaments inherents dels equips distribuïts i trobin formes de permetre millors connexions i col·laboració entre treballadors que poden no estar en la mateixa ubicació. La videoconferència serà fonamental per fer front a aquest repte continuat.

El vídeo és el rei

El 2020, es va descobrir com és de fonamental el vídeo per ajudar a que les relacions prosperin. I amb l’auge del treball remot, la videoconferència és també l’eina empresarial imprescindible del futur.

Però existeixen alguns requisits per a què les empreses aprofitin el poder el vídeo. La principal consideració? L’aplicació de videoconferència no pot ser difícil d’emprar.

L’ús d’una solució de comunicacions unificades tot en un pot millorar la facilitat de les videoconferències i eliminar els punts dèbils comuns. Amb Enreach Meetings, de masvoz, els empleats poden connectar-se amb el seu equip estiguin on estiguin i des de qualsevol dispositiu. Només es necessita el navegador.

 

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo