Notícies

Quines són les tendències en el disseny d’oficines pel 2020?

Enreach 21/01/2020
Clock icon 5 min

Actualment, dissenyar espais d’oficina no és una tasca fàcil. Les empreses són cada cop més complexes en termes de les seves funcions i operacions. Aquells que estan en primera línia del disseny del lloc de treball s’estan centrant en anticipar les necessitats en constant evolució de les organitzacions; alhora que creen un entorn de marca coherent que abraça la innovació, la cultura i la visió corporativa.

La innovació, en particular, és un àrea d’enfoc clau per a moltes empreses. Amb tecnologies en ràpida evolució i una demanda de disseny basat en el benestar, les organitzacions són cada cop més conscients de la importància d’invertir en propietats que siguin flexibles i amb possibilitats de canvi; propietats que milloren el rendiment dels empleats i el seu benestar i felicitat en el lloc de treball. Això vol dir dissenyar espais dinàmics centrats en l’ésser humà i que deixin espai pel creixement i les noves tecnologies a mesura que arribin.

Els reptes als quals fan front les empreses avui en dia han portat a transformacions en la forma en què els empleats interactuen i operen en els entorns de treball. Aquests ja no estan simplement treballant en espais únics, sinó que els espais de treball estan dissenyats per complir necessitats comercials, amb l’objectiu de millorar el rendiment i la productivitat, atreure nous talents, millorar el benestar i inspirar noves idees.

Les tendències en el disseny d’oficines pel 2020 són un reflex de la cultura empresarial moderna. A l’observar les tendències del demà, es pot comprendre on estan les empreses ara i on volen estar quan arribi el futur.

Quines són les tendències en el disseny d’oficines pel 2020?
1) Flexibilitat dinàmica

Fa uns anys, la tendència dels espais dinàmics va començar a sorgir, introduint a les persones en espais de treball multifuncionals. Aquests incloïen accés interior-exterior a través de divisors mòbils, equips de televisió i vídeo, i seients tipus esglaó, entre d’altres. Bàsicament, aquests espais van ser dissenyats per començar a satisfer les necessitats i aplicacions d’un món empresarial cada cop més multidisciplinari.

La propera fase d’aquesta tendència és la flexibilitat dinàmica, que incorpora una generació completament nova d’elements mòbils, multifuncionals, lleugers i ergonòmics, dissenyats per adaptar-se a qualsevol espai i propòsit.

Aquesta tendència està en camí de convertir-se en la nova normalitat a mesura que els entorns de treball continuen canviant cap a espais més centrats en l’ésser humà, col·laboratius i actius encapçalats per la innovació.

Ara és més important que mai tenir un lloc de treball integrat que pugui adaptar-se a les necessitats comercials en temps real. A mesura que s’accelera el ritme dels negocis, la importància de l’espai de treball dinàmic i multifuncional serà més necessària

2) Oficines “de fusta”

La fusta està tornant. Els Millennials, actualment la força laboral més gran als Estats Units, volen assegurar-se que l’organització per a la qual treballen s’alineï amb les seves ideologies pro-mediambientals i de sostenibilitat.

La fusta no només s’usa per a parets, sòls o taules, sinó que també proporciona un espai amb un caràcter innegable, que afegeix textura biofílica, línies i calidesa als entorns d’oficina tradicionalment estèrils.

Una altra característica clau és l’ús de plafons de fusta lineals i patrons de llistons de fusta per crear la il·lusió de profunditat. Això també atreu l’atenció cap a importants característiques arquitectòniques i funcionals, que són atractives i poden ajudar a reduir la contaminació acústica en àrees d’alt trànsit i espais de treball.

3) Comunitat en un món remot

No és cap secret que vivim en un món cada cop més digital, i el món dels negocis no és una excepció. Segons un estudi recent, actualment el 70% dels professionals treballa de forma remota almenys un dia per setmana, i el 53% teletreballen durant almenys la meitat de la setmana. Això vol dir que les empreses han de reimaginar i redissenyar els espais d’oficina per satisfer les necessitats i expectatives canviants dels empleats, en un món cada cop més remot.

Per adaptar-se, les empreses estan treballant amb dissenyadors per crear espais més acollidors i còmodes que promoguin un sentit de comunitat, comoditat i valors compartits.

4) Sostenibilitat

El disseny sostenible és la integració de materials de construcció reciclats, d’origen sustentable i ecològics en un espai. Posa el focus en l’eficiència energètica impulsada per la tecnologia, la conservació del medi ambient i el compliment ecològic per establir una relació més harmoniosa entre la naturalesa i les oficines.

El disseny sostenible en la seva forma actual ara té un espectre complet de certificacions per enfocar-se en la inversió en el rendiment de l’edifici, així com en el benestar dels empleats. A més a més, el creixent fenomen del disseny biofílic continua arrelant-se en el disseny modern. En essència, el disseny biofílic és un marc de disseny inspirat en el món natural, que inclou característiques com materials d’origen sostenible, com pedra i fusta, així com plantes vives i jardins verticals, però també inclou innovacions com il·luminació biodinàmica i sòls inspirats en la naturalesa.

5) Espais modulars moderns

Els mobles funcionals són un element clau per ajudar als empleats a mantenir-se creatius, actius i productius. Això vol dir que cada dia es desenvolupen i reinventen noves taules d’estudi, escriptoris dempeus, bancs de treball i cabines telefòniques aïllades per ajudar als treballadors a maximitzar el seu temps a l’oficina.

Aquesta tendència es centra en les innovacions que estan sorgint a les oficines, el que permet a les empreses treballar de manera més intel·ligent, més eficaç i crear un espai de treball respectuós amb el medi ambient pels empleats.

6) Espais de treball d’àmbit domèstic

Cuines moblades, testos i cistells, coixins i catifes: no, els empleats no estan a casa. Estan a l’oficina. En un esforç per crear un ambient de treball més còmode i casolà, les oficines estan recorrent a tots els aspectes per a què els treballadors es sentin com a casa. Els beneficis d’aquest disseny són dobles: en primer lloc, les comoditats creen un ambient més acollidor i relaxat pels empleats que freqüenten l’oficina. L’espai és, conseqüentment, més satisfactori. En segon lloc, aquestes comoditats atreuen als treballadors remots a l’oficina creant un espai amb el qual els empleats s’involucren i s’entusiasmen, enfortint la dinàmica i la moral de l’equip.

En conclusió, la funció de dissenys té el potencial de revolucionar la forma en què es percebran els entorns d’oficina a llarg termini. Per ara, els canvis en el disseny d’oficines acaben de començar.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo