Notícies

Quines tendències dominaran el lloc de treball el 2020?

Enreach 20/11/2018
Clock icon 4 min

La tecnologia actual està impulsant les tendències en el món que ens envolta. A mesura que els cicles econòmics es mouen a velocitats accelerades, la comunitat global s’està unint en una xarxa constantment connectada.

Mentrestant, les empreses s’estan preparant per una afluència de millennials que s’espera que transformin l’entorn laboral en gairebé tots els aspectes, donant forma al “lloc de treball del 2020”. Què vol dir això? Segons la teoria del lloc de treball del 2020, més del 36% de la força laboral consistirà en persones nascudes després de la generació del baby boom. Per tant, el lloc de treball canviarà dràsticament, incorporant a diverses generacions, però a la vegada comptarà amb una força laboral més diversa.

Però, com influiran aquests canvis en el futur de les organitzacions i com poden preparar-se per a les properes tendències en el lloc de treball?

La majoria de les prediccions de la força laboral el 2020 es centren en la forma en què canviarà el lloc de treball amb respecte a la demografia:

a) Els empleats romandran més temps en la força laboral en els propers anys, el que significa que cinc generacions de treballadors de diversos orígens treballaran junts en equips de col·laboració.

b) La globalització i els llocs de treball virtuals exerciran un paper cada cop major en el panorama canviant del lloc de treball, provocant canvis més fluids i fluxos de talent.

c) La diversitat cultural significarà que les empreses necessitaran incorporar un conjunt de valors més amplis que l’actual. Les empreses hauran de repensar totes les seves interaccions internes, especialment aquelles que involucren al seu capital humà: a saber com apropar-se, desplegar, desenvolupar i retenir a les persones.

Les empreses hauran de ser més flexibles i hauran de canviar per mantenir-se al dia amb les demandes de la força laboral que ja estan modificant el panorama empresarial actual.

Quines tendències dominaran el lloc de treball el 2020?
1) Crear bones experiències d’empleats

A diferència de les generacions anteriors, els millennials miren més enllà de l’estabilitat laboral, salaris competitius i beneficis per comprometre’s i ser lleials a una empresa. Estan motivats per un sentit de propòsit compartit, el que significa que necessiten tenir un fort sentit de la seva part en el “panorama general” per dur a terme els seus millors resultats en el lloc de treball.

I tot i que fins ara les empreses es centraven principalment en satisfer les necessitats clau dels consumidors, el que queda clar a l’examinar les tendències globals de la força laboral pel 2020 és que l’experiència dels empleats és igualment important per a l’èxit de l’empresa. Així mateix, el lloc de treball el 2020 ha de ser més dinàmic, orientat als propòsits i més versàtil.

Actualment, existeix un biaix significatiu entre les necessitats de la força laboral millennial i el que ofereix el lloc de treball. Si les empreses desitgen aprofitar el potencial massiu d’aquesta futura força laboral, han de començar a incorporar les eines i tecnologies que permetin la seva productivitat.

Què necessiten fer a la pràctica les empreses per mantenir-se al dia amb les tendències en el lloc de treball? El primer és treballar en una relació personalitzada amb els empleats. Els departaments de recursos humans ara estan recorrent als principis d’investigació, com el pensament de disseny i l’anàlisi de sentiments per comprendre millor i satisfer les necessitats de la força laboral del 2020.

Els sistemes d’interacció basats en intranet són ara la norma per a moltes empreses que veuen millors resultats de rendiment a l’involucrar als seus empleats en la seva plataforma social interna.

2) Incloure elements d’intel·ligència artificial en una força laboral combinada

Amb l’augment de la intel·ligència artificial i la proliferació de Big Data com a motor de les decisions de negocis, els canvis estan arribant a l’oficina. A mesura que les màquines assumeixen tasques quotidianes, els empleadors esperen funcions més complexes, creatives i variades del seu equip.

Les empreses estan optant cada cop més per aplicar les tendències del lloc de treball amb noves tecnologies que els hi permeten simplificar les tasques repetitives, com assistents intel·ligents o xat bots per gestionar les etapes inicials del reclutament d’empleats, respondre a preguntes de recursos humans o personalitzar experiències d’aprenentatge.

Els xat bots ofereixen un aprenentatge i desenvolupament personalitzat sense igual pels empleats. Pel 2020, seran molt importants pels 3,7 milions de treballadors, o el 2,8% de la força laboral, que s’espera que teletreballin almenys la meitat de les vegades.

Una altra habilitat important que les tendències previsibles del lloc de treball treuen a l’escenari és el coneixement de les dades, és a dir, la capacitat de treballar i interpretar les dades de manera significativa. Ser capaç d’aprofitar el poder dels números és una habilitat realment valuosa en l’actualitat que augmentarà en importància en els propers anys.

Per seguir sent valuosos com empleats, la capacitació per a les tendències del 2020 en el lloc de treball haurà de centrar-se en desenvolupar una combinació d’habilitats tecnològiques i interpersonals per abastar les funcions de finances, màrqueting, operacions, cadena de subministrament i recursos humans.

El futur del treball està aquí!

Una visió general de la futura experiència en el lloc de treball mostra un entorn molt més dinàmic, fluid i digital, capaç de respondre a múltiples requisits amb solucions úniques.

Per tant, a mesura que el lloc de treball global s’està remodelant, tot el que han de fer les organitzacions per seguir creixent és recórrer als seus empleats i adaptar-se als avenços tecnològics.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo