Atenció al client

Quins són els beneficis del teletreball pels contact center?

Enreach 17/02/2020
Clock icon 4 min

Treballar des de casa pot resultar molt atractiu pels empleats. La comoditat de la pròpia llar, escriptori, sofà o una cafeteria poden fer que es sentin més a gust, augmentant la seva eficiència i productivitat. El teletreball és l’onada del futur, i sembla que ha arribat per a quedar-se.

A més a més, la possibilitat de treballar des de casa facilita l’organització d’horaris. Quan un empleat està malalt o necessita cuidar dels nens de forma esporàdica, això pot produir un impacte mínim a l’empresa. Per tant, tot i que sigui des de casa, sempre que hi hagi connexió a Internet, un dispositiu mòbil i un ordinador o un laptop, el treball pot fer-se amb normalitat. Així mateix, el teletreball pot reduir el cost de l’espai físic per a l’organització i un horari més flexible pels agents del call center.

El treball remot és extremadament útil també durant el mal temps, pel que els empleats no han de preocupar-se per arribar a temps a l’oficina. Els millors agents tampoc han d’alarmar-se si volen reubicar-se, però no perdre la seva feina. Gràcies al teletreball, les empreses mantenen altes les taxes de retenció d’empleats.

El 95% de les organitzacions indiquen que el teletreball augmenta la satisfacció dels agents i, per tant, fa que vulguin quedar-se. A més a més, poden contractar-se empleats a qualsevol part del món per cobrir totes les zones horàries.

Quins són els beneficis del teletreball pels contact center?

Al món mòbil en el qual vivim, no hi ha raó per a què el teletreball no sigui una tendència més generalitzada. Els augments en la productivitat, la retenció i la facilitat en la programació horària són només alguns dels beneficis pels contact center.

1) Els ordinadors i els telèfons intel·ligents faciliten la connexió

Els agents del call center poden desviar les trucades des de les seves línies d’oficina als seus telèfons personals. Això els hi dóna capacitat de fer la seva feina independentment d’on es trobin. 

Una de les majors preocupacions dels supervisors en relació al treball remot és que no estan allà per controlar als agents o respondre a possibles preguntes. Però, a més del seu ús per respondre trucades, els ordinadors i els telèfons intel·ligents faciliten que els supervisors puguin connectar amb els seus empleats del call center durant tot el dia.

A més dels seus usos per respondre trucades, els ordinadors i els telèfons intel·ligents faciliten que els gerents es connectin amb els seus empleats del centre de trucades durant tot el dia. Així mateix, un sistema telefònic en el núvol permet que els treballadors remots siguin tan efectius com el personal de l’oficina.

2) Els empleats són més feliços i més productius

Contràriament a la creença popular, els empleats poden ser més productius quan treballen des de casa. Precisament perquè estan a la seva vivenda, poden organitzar la seva vida personal mentre realitzen les seves tasques laborals de manera eficient.

D’altra banda, els treballadors estalvien temps de desplaçament, un factor que pot influir negativament en aspectes com el cansament, la manca de temps per dedicar a la seva vida personal o a dormir. Tots aquests factors poden afectar al rendiment dels agents.

Per tant, permetre que els empleats del call center treballin des de casa pot millorar l’equilibri entre el treball i la vida personal. Quan els agents són feliços desenvolupant les seves tasques laborals des de casa, estaran més satisfets a la seva feina, augmentant la seva lleialtat a l’empresa.

3) El teletreball redueix els costos a les empreses

Hi ha diverses maneres de tenir una força de treball remota que estalviï diners a les organitzacions, però tenir menys persones a l’oficina és una de les principals. Disposar d’empleats en una oficina més gran, implica el pagament d’un lloguer superior, així com una major inversió en equipaments.

El teletreball atorga llibertat als empleats per escollir on treballen: en una oficina a casa, a la taula del seu menjador o a una cafeteria. Tanmateix, la companyia en si no es fa responsable de les despeses.

Si una empresa busca estalviar diners o reduir el seu pressupost, desfer-se d’un espai d’oficina extra és una excel·lent manera de fer-ho. També és una forma que les organitzacions es donin compte de quant gasten en equipaments d’oficina, mobles i subministraments.

4) La contractació d’empleats independentment de la seva ubicació

Si les empreses volen reclutar agents repartits per tot el país, el teletreball facilita la seva contractació. Les organitzacions poden seleccionar a les persones adequades per realitzar les tasques necessàries i no cal convèncer-les per a què es traslladin a una altra ciutat.

Amb un sòlid equip d’empleats, les companyies poden fer més i millorar la seva marca. Els agents del call center poden proporcionar la millor informació i resoldre les consultes dels usuaris, independentment d’on es trobin.

En conclusió, el teletreball reporta molts beneficis per a les empreses d’atenció al client. No només quant a la satisfacció dels agents en el desenvolupament del seu treball, sinó també quant al creixement del call center. Amb una estratègia correcta, un enfocament sòlid i una planificació curosa, la força laboral remota podria ser una possibilitat real en el futur proper.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo