Notícies

Quins són els beneficis pels empleats de treballar en oficines obertes?

Enreach 02/03/2020
Clock icon 4 min

Les oficines obertes són l’espai de treball ideal per augmentar la productivitat, fomentar la creativitat, potenciar la camaraderia i agilitzar els processos de treball.

Què són les oficines obertes?

Quan es parla d’oficines obertes, es fa referència a una tendència d’arquitectura i disseny d’interiors aplicada al camp professional. En aquest model, la clau és crear un espai obert on convergeixin tots els involucrats en una organització, generant un ambient de treball saludable i innovador. Coma resultat de la tendència de l’espai obert, neixen noves formes d’entendre les rutines a l’entorn de treball, on els empleats juguen un paper fonamental.

Per això, cada cop més empreses busquen crear espais per a què els seus treballadors gaudeixin durant el seu temps de descans a la mateixa oficina, augmentant així la seva atenció i compromís amb el projecte. En aquest sentit, hi ha àrees preparades per a moments de relaxació pels empleats, per treballar i tenir reunions de manera distesa.

Les oficines del futur preparades per a la nova generació de talents aposten per espais de treball que ofereixin espais d’oci a la feina que potenciïn la inspiració, la imaginació i el rendiment dels treballadors. A més a més, els espais oberts influeixen directament en la projecció d’una empresa, ja que mostren un valor afegit al buscar la creació d’un lloc de feina òptim i que presta especial atenció al benestar de les persones.

Quins són els beneficis de les oficines d’espais oberts?

Totes les noves tendències en disseny d’interiors tenen els seus avantatges, ja que estan plantejades per adaptar-se a les noves demandes de la societat. És per això que a través de les oficines obertes s’obtenen diversos beneficis.

1) Informació compartida

Quan els empleats treball més a prop, poden absorbir tots els aspectes de l’empresa. Això inclou el que altres estan fent al seu voltant. En lloc de situar a cada empleat en un cubiculum, el concepte obert els hi permet saber què estan fent els seus companys. Es diu que podem absorbir informació perifèricament quan altes treballen a prop.

2) Innovació i intercanvi d’idees

Els empleats que aprofiten el concepte obert intercanvien idees amb altres al llarg del dia. Quan necessiten ajuda, és més fàcil treballar en col·laboració amb companys de feina, ja que estan asseguts a la taula del costat. Els grups es formaran orgànicament per buscar solucions als problemes. Les solucions d’innovació i l’intercanvi d’idees sempre han de ser l’objectiu de qualsevol empresa que vulgui destacar.

3) Comunicació fluida

Quan els empleats han de caminar al voltant d’un laberint de cubiculums per fer-li una pregunta a un company de feina, no augmenta el sentit de comunicació en una organització. Pel contrari, l’empresa es sent fracturada i és menys probable que els col·laboradors treballin junts per fomentar la bona comunicació. Les relacions cara a cara funcionen millor que, per exemple, l’enviament de correus electrònics per a persones de la mateixa oficina.

4) Treball en equip

Quan les persones treballen com un equip, s’aconsegueix més, es desenvolupa la camaraderia i la moral és alta. Menys competència vol dir més col·laboració, el que pot tenir un impacte directe en l’èxit de l’empresa.

5) Més energia i majors beneficis per a la salut

Els empleats amb una moral alta que senten que són una part important d’un grup són més feliços. Això es tradueix en més energia, menys estrès i major salut. Les persones estressades no són felices, però la seva salut també pot veure’s greument afectada. L’estrès pot conduir a sentiments de depressió, sistema immunitari debilitat i malestar general. Això porta als empleats a prendre més temps lliure del treball en comparació amb aquells feliços, als quals els hi encanta anar a treballar.

6) Augment de l’eficiència

Un altre benefici de les oficines obertes inclou una major eficiència, ja que les persones estan treballant juntes per trobar solucions. Si bé hi ha alguns crítics del sistema que creuen que no s’ajusta a tots els empleats o entorns, hi ha maneres de fer que la situació sigui adequada per a l’equip al complet. Per exemple, pels moments en què un empleat necessita silenci per concentrar-se, la companyia instal·la espais més tranquils.

A masvoz, apostem pels espais oberts que fomenten la cultura col·laborativa. Hem creat un clima de treball acollidor i modern orientat a les persones, les quals són l’ànima de la nostra companyia. Tenim espais de treball lluminosos, oberts i flexibles que promouen la innovació, la comunicació fluida, la transparència i la interacció entre equips.

Així mateix, les nostres oficines són silencioses, eficients i respectuoses amb el medi ambient. Fomentem el ‘paperless’, el reciclatge, l’estalvi energètic i les solucions de codi obert com a base del nostre dia a dia.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo