Notícies

Mobilitat i teletreball, 2 tendències clau en la gestió de RRHH el 2018

Enreach 06/03/2018
Clock icon 3 min

Les tendències comercials van i vénen, però tenen un impacte en la nostra vida laboral diària. Pel que respecta a la gestió de recursos humans, l’evolució de la tecnologia i un canvi en les necessitats dels empleats continuaran modelant les tendències que veurem en aquest 2018. Entre elles, la mobilitat i el teletreball es consolidaran com a tendències en la gestió de recursos humans durant aquest any.

A mesura que els professionals de RRHH busquen formes d’operar de manera més efectiva, hi ha quatre tendències clau que els experts en gestió de capital humà d’EPAY Systems creuen que hauran d’afegir a les seves estratègies a mesura que es desenvolupi 2018.

Tendències clau en la gestió de RRHH el 2018

1.- Augment dels horaris de feina flexibles

“Arranjament de treball flexibles” és un terme que es continuarà escoltant al llarg de 2018 per una raó: els Millennials constitueixen ara la major part generacional de la força de treball, i la flexibilitat de la vida laboral és una prioritat per aquest grup demogràfic.

Més de la meitat (52%) dels professionals de RRHH van afirmar que les seves companyies ofereixen actualment horaris flexibles de feina per alguns empleats, segons una enquesta de la Societat per a la Gestió de Recursos Humans (SHRM). És més, els membres de SHRM van informar que les taxes de retenció dels empleats a les empreses va millorar quan aquests van tenir coneixement de la possibilitat de teletreballar.

2.- Creixement del teletreball

D’acord amb un estudi de Global Workplace Analytics, entre el 80% i el 90% de la força de treball nord-americana desitja treballar de forma remota almenys a temps parcial. De fet, el teletreball ha augmentat en un 115% en l’última dècada als Estats Units.

Els empleats que teletreballen reporten major moral, menor absentisme i major disposició per treballar hores extra. I, contràriament al que es pugui pensar, múltiples estudis indiquen que els treballadors remots demostren una major productivitat. D’aquesta manera, la mobilitat empresarial es confirma com una de les tendències més consolidades.

3.- Increment del reclutament social

El 85% de les empreses usen les xarxes socials com un vehicle de reclutament. Es tracta d’un mètode tan efectiu que fins i tot té el seu propi nom ara: reclutament social.

El 2018, veurem més companyies aprofitar les plataformes de reclutament mòbil. Segons Pew Research Center, el 28% de tots els nord-americans (i el 53% d’aquells entre 18 i 29 anys) empren els seus telèfons intel·ligents per buscar feina. La meitat d’ells ha completat una sol·licitud de feina usant els seus telèfons.

4.- Ús de la tecnologia per la gestió del programa de recursos humans

Continuem veient grans avenços en tecnologia de recursos humans a cada àrea, des de sistemes d’assistència i temps i administració de beneficis fins a programes de reclutament i administració de l’exercici.

Segons l’enquesta de Sistemes de Recursos Humans de Sierra-Cedar 2017-2018, el 50% de les empreses ha comprat una aplicació de recursos humans basada en el núvol. La migració al núvol es continuarà estenent al llarg de 2018.

En conclusió, els treballadors usen cada cop més el seu propi dispositiu mòbil per realitzar activitats relacionades amb la feina. En aquest sentit, les empreses són cada cop més flexibles quant a on i quan treballen els empleats. El teletreball és, per tant, una tendència que continuarà expandint-se durant els propers anys.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo