Sistemes de telefonia empresarial

Tendències i recomanacions pel mercat d’UCaaS

Enreach 16/08/2017
Clock icon 2 min

D’acord amb l’informe “2017 Trends to Watch: Unified Communications” elaborat per la firma Ovum, el mercat d’UCaaS (solucions i serveis de comunicacions unificades) continuarà mostrant-se altament dinàmic.

Mentre que alguns proveïdors persistiran proporcionant tecnologies anteriors, les comunicacions unificades com a servei (UCaaS) s’aniran convertint en la tendència predominant a mesura que els principals proveïdors modernitzin les seves ofertes, s’expandeixin cap a noves regions i introdueixin serveis que, de diverses formes, despertaran l’interès tant de grans com de petites i mitjanes empreses.

Serà especialment entre les grans organitzacions, que tenen necessitats comunicatives més complexes, on el núvol híbrid adquireixi un major protagonisme, ajudada per les APIs avançades que canviaran la forma en què les eines de comunicació i col·laboració s’integren amb les aplicacions empresarials, contribuint així a la millora, i fins i tot la substitució, de solucions UC més tradicionals.

Tendències UC

En base a això, aquest informe revela quatre grans tendències quant a UCaaS en un futur immediat:

  1. A mesura que s’expandeixin a nivell mundial i modernitzin els seus serveis, els proveïdors focalitzats en grans empreses veuran créixer l’adopció d’UCaaS. Davant d’això, els proveïdors més petits desafiaran als grans amb serveis més rendibles per a les pimes i un cicle de desenvolupament més accelerat.
  1. El núvol híbrid es convertirà en una opció cada cop més viable per a les empreses, si bé la meta estratègica per a la majoria serà que el software UC estigui totalment en el núvol.
  1. La tendència a la mobilitat s’anirà incrementant i enriquint gràcies a les APIs avançades que transformaran la forma en què les empreses posen les eines de comunicació i col·laboració a disposició dels seus empleats, accessibles des d’aplicacions mòbils i basades en el web.
  1. Cisco i Microsoft continuaran liderant el mercat com a principals proveïdors d’UC mentre que d’altres menors cauran adquirits per grans rivals o d’altres empreses de capital privat.
Recomanacions pel mercat d’UCaaS

Davant d’aquestes expectatives, Ovum proposa tres recomanacions fonamentals:

  • Precaució. Les empreses han d’avaluar amb cura les seves inversions en serveis UC amb la finalitat que les solucions i serveis comprats avui siguin sent compatibles durant els propers tres a cinc anys.
  • Aprofitar la incertesa. Els proveïdors estan creant incertesa sobre el seu negoci o el seu enfoc de solucions UC (per exemple, Microsoft està optant per un model de desenvolupament al núvol que reduirà les seves inversions en el software UC que abans liderava); aquesta incertesa ha de ser aprofitada ràpidament pels seus rivals.
  • Mobilitat. Els proveïdors han d’integrar fermament les UC amb els seus serveis de mobilitat aprofitant que els dispositius mòbils s’utilitzin dins de l’empresa per a un ampli i divers conjunt de tasques.
Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo