Notícies

10 tendències emergents en el lloc de treball

Enreach 18/01/2018
Clock icon 3 min

El lloc de treball del futur està arribant ara. Els canvis en la tecnologia, la cultura i l’economia estan tenint un gran impacte en la forma en què les persones treballen a tot el món. Aquests canvis han afectat tant a la forma en què els empleats es relacionen entre ells com a les eines que empren per realitzar la seva feina. ADP Research Institute ha elaborat un estudi del qual es desprenen 10 tendències emergents en el lloc de treball, així com les necessitats dels empleats.

Segons l’informe, els canvis tecnològics i culturals sempre han impulsat el lloc de treball, i ara està en marxa una transformació global encara més accelerada. Aquest canvi radical basat en el treball varia segons les regions, llocs de feina i indústries. No obstant, l’efecte dominó dels ràpids avenços en tecnologia i els canvis massius, com la competència globalitzada, la comunicació corporativa i la mobilitat del talent, estan tenint un impacte significatiu en la forma en què els empleats treballen a tot el món, des dels millennials fins als executius sènior.

10 tendències emergents en el lloc de treball

1.- La mobilitat i el teletreball seran aspectes clau. Els empleats podran treballar a qualsevol part del món des d’un dispositiu mòbil. A més, definiran el seu propi horari de feina, en funció del que sigui més convenient i efectiu per a ells.

2.- Els treballadors preferiran passar el seu temps treballant en projectes que tinguin un impacte més ampli en la societat, dependran principalment de l’autoservei i/o d’informació d’Internet per resoldre problemes i realitzar la seva feina, i se’ls hi pagarà en temps real en funció de la seva contribució laboral.

3.- Els departaments i la jerarquia ja no existiran. Les empreses buscaran globalment els millors talents, i contractaran exclusivament treballadors per a projectes específics (els empleats a temps complet disminuiran).

4.- Els empleats treballaran on es necessitin les seves habilitats en lloc de romandre fidels a una companyia.

5.- Les organitzacions assumiran més riscos per mantenir-se al ritme del canvi de les noves tecnologies. Els empleats usaran la tecnologia per aprendre qualsevol cosa, en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

6.- La necessitat que els empleats canviïn constantment de rols requerirà que aprenguin noves habilitats ràpidament.

7.- Les organitzacions utilitzaran la tecnologia per mesurar l’impacte del benestar dels empleats. La tecnologia (com els sensors en temps real) també permetrà a les organitzacions ajustar de forma proactiva el rendiment de les persones i els equips.

8.- Les xarxes socials es convertiran en la plataforma de col·laboració per a la feina.

9.- L’automatització, les màquines intel·ligents i la intel·ligència artificial reemplaçaran a les persones en aquelles feines més repetitives.

10.- L’edat de jubilació estàndard deixarà d’existir; les persones es jubilaran per elecció.

Aquestes tendències emergents proporcionen una informació útil perquè les empreses i els empresaris comprenguin com les necessitats dels treballadors estan impulsant els canvis en el lloc de feina. La tecnologia en particular ha introduït una nova flexibilitat a les empreses, permetent als treballadors en alguns llocs una major sensació de llibertat, als empresaris un major grau d’eficiència i una major connectivitat per ambdós sense les limitacions tradicionals de temps i lloc.

En conclusió, la cultura del lloc de treball continuarà evolucionant per construir un lloc de feina més dinàmic i productiu. Per tant, com millor es posicionin les empreses, les organitzacions i els empresaris per atreure a una força de treball àgil i orientada a un món global, millor prosperaran en el futur.

Bell icon ¡Subcriu-te! Hearth icon Demana una demo